r
Nosalty Logó

Trópusi mangóhabos kehely

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Trópusi mangóhabos kehely
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 301 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1009.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    389 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.4 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1190.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1030 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    469 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    456 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    5702 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1814 kcal
  • 1% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 2 mangót felaprítunk, majd botmixerrel pépesítünk.
  2. Összekeverjük a cukrot és a zselatint, belekeverjük a vízbe és kis lángon addig hevítjük, míg teljesen fel nem olvad.
  3. Ha felolvadt, a cukros szirupot és a kókusztejet isbelekeverjük a mangós masszába.
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük és óvatosan ezt is beleforgatjuk a mangópépbe.
  5. A mangóhabot hűtőbe tesszük,hogykissé megdermedjen (kb.1-2 óra).
  6. A hab felét hat kehelyben egyenlően elosztjuk, megszórjuk a feldarabolt gyümölcsökkel (maradék mangó, kivi, banán), majd jöhet még egy réteg hab és gyümölcs.
  7. A tetejét kókuszreszelékkel meghintjük.
  8. Tálalásig hűtőben hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 50
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3004
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajándékba kaptunk indiai mangót, és ez a nyalánkság készült belőle. Fülledt nyári napokon jól behűtve igen jól tud esni. A mai nap is ilyen volt..a kehelyheknek sajnos csak a hatalmas "trópusi" vihar érkeztére sikerült elkészülniük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...