Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlimousse

Ribizlimousse
Ribizlimousse
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy légiesen könnyű desszert.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A ribizlit a cukorral és az almalével felfőzzük, pürésítjük, majd sűrű szitán átpasszírozzuk.
  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk a forró ribizlipürében, és hidegre tesszük.
  4. Mikor a püré elkezd zselésedni, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  5. A masszát elosztjuk 2 hideg vízzel kiöblített formába, és legalább 6 órára betesszük a hűtőbe.
  6. A mousse-t tányérokra borítjuk, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 018
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ribizlikrém, ribizlihab

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

394
lapzselatin 3 db
piros ribizli 200 g
almalé 50 ml
cukor 50 g
habtejszín 150 g