r
Nosalty Logó

Csokoládés felhő torta

NS
Csokoládés felhő torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tortához

Krémhez

606
Kalória
8.1g
Fehérje
50.3g
Szénhidrát
41.8g
Zsír
58.7g
Víz
200.2g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
45.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortához

Krémhez

Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortához

Krémhez

Összesen 4840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tortához

Krémhez

Összesen 346 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    367 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.7 g

Zsír

  • Összesen
    334.8 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1602 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    402.6 g
  • Cukor
    366 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    469.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1917 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1885 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    390 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 4840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 346 kcal

Elkészítés

Tortához

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljük ki egy 25 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral.
  2. A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk fel.
  3. 4 tojást válasszunk szét. A tojássárgához mehet a maradék 2 egész tojás és 100 g cukor. Ezt verjük fel, majd a megmaradt 80 g cukorral verjük fel a tojások fehérjéjét is.
  4. A cukros tojássárgákhoz mehet hozzá a felolvasztott, nem túl meleg csoki.
  5. Majd a csokis masszához dolgozzuk hozzá a felvert tojásfehérjéket is. Öntsük a masszát a tortaformába, majd süssük készre 35 perc alatt.

Krémhez

  1. Ha megsült a torta, hagyjuk a kapcsos tortaformában kihűlni, majd tálalás előtt verjük fel a tejszínhabot a porcukorral és a vanília kivonattal.
  2. Keverjük hozzá a mascarponét és a kávét, majd púpozzuk rá a krémet a tortánkra.
  3. Díszítésként megszórhatjuk egy kis kakaóporral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25

Régóta kerestem ehhez hasonló csokitorta receptet. Nem akartam tortalapokkal meg krémmel bajlódni. Ehhez a tortához mindössze 4 hozzávaló kell, rendkívül egyszerű elkészíteni, és még liszt sincs benne. Ha cukor helyett édesítőszerrel és tényleg jó minőségű csokival készítjük, még a diétánkat sem kell feladnunk, nyugodtan megehetünk 1-2 szelettel belőle. :) A torta sütés közben szépen megemelkedik, és ahogy hűl ki, a közepe beesik, és lesz egy mélyedés, amit bármilyen krémmel megtölthetünk. Lehet ez csak simán felvert tejszínhab is. A alapreceptet a nigella.com oldalon találtam.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...