Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tej- és fehércsokis mousse torta

Tej- és fehércsokis mousse torta
Tej- és fehércsokis mousse torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretek új süteményeket kipróbálni. Ez az egyik, amit annyira megszerettem, hogy egyre gyakrabban készítem el. A család is nagyon szereti.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Tejcsoki mousse-hoz

Fehércsoki mousse-hoz

Díszítés

ajánlat

Amikor olvasztod a tojást, tehetsz hozzá 8-8 dkg cukrot. De nekem az már túl édes volt, ezért kihagytam.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. Olvasszuk össze a margarint az étcsokoládéval.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, valamint a margarinos csokit. Ezután beleforgatjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport.
  3. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és lisztezünk. Beleöntjük a masszát, és 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
  4. A kész piskótát kivesszük a formából és kettévágjuk. A formát elmossuk, és a piskóta egyikét beletesszük.

Tejcsoki mousse-hoz

  1. Gőz fölött folyamatos keverés mellett elkezdjük melegíteni a tojássárgáját. Addig, amíg csípős nem lesz. Utána habbá keverjük, amíg ki nem hűl.
  2. Ezalatt a gőz fölött felmelegítjük a csokit. A habtejszínt kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a tojást és a csokit.
  3. Kevés hideg vízbe beleszórjuk a zselatint, és mikróban megmelegítjük, majd hozzáadjuk a csokis habhoz. Ezután a habot rárétegezzük a formában lévő piskótára, és rátesszük a piskóta másik felét. 15-20 percig (amíg megcsináljuk a másik mousse-t) betesszük a fagyóba.

Fehércsoki mousse-hoz

  1. Ugyanúgy készítjük el, mint a tejcsokisat.
  2. Ha kész, kivesszük a mélyhűtőből a tortát, és ezt a habot is rárétegezzük. Visszatesszük egy órára a fagyasztóba.

Díszítés

  1. Mindkétféle csokit apró darabokra vágjuk. A tortát kiszedjük a formából, és körbeszórjuk csokival.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 592
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ácitrom

Mióta szakács: 2015.03.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: francia
alkalom: születésnap, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Nagy nyárzáró receptverseny
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

réteges csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

691
margarin 2 dkg
étcsokoládé 2 dkg
tojás 3 db
cukor 6 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 4 dkg
tejcsokoládé 10 dkg
tojássárgája 3 db
habtejszín 3 dl
zselatin 1 dkg
fehér csokoládé 10 dkg
tojássárgája 3 db
habtejszín 3 dl
zselatin 1 dkg
étcsokoládé 15 dkg
tejcsokoládé 10 dkg