Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tormás céklakrémleves

Tormás céklakrémleves
Tormás céklakrémleves
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Maradt a földben 4 db cékla. Közben a férjem kiszedett néhány tormát is. Jött az illat. Nekem meg az ötlet. Legyen ma megint valami egészséges.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Vegáknak, nem vegáknak, mindenkinek, akinek borzalmas fenntartásai vannak a céklával, és az abból készült ételekkel szemben. Próba szerencse.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kókuszzsíron (olajon) megdinszteljük a kockázott hagymát. Beletesszük a curryt és a cayenne borsot.
  2. Beledobjuk a megpucolt, feldarabolt céklát, tormát és burgonyát. Tisztított vizet öntünk rá, nagyjából egy litert.
  3. Főzzük, amíg meg nem puhul minden. Kb. 20-30 perc (a darabok nagyságától is függ).
  4. Összeturmixoljuk.
  5. Mehet bele a növényi tejszín. Ízlés szerint még sózzuk.
  6. Én a friss tormából készítettem a szíveket: lereszeltem a tormát, bele annyi növényi tejszín, hogy krémes legyen, méz és só. Ezzel kész is a tejszínes torma.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 525
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zsoltésviki

Mióta szakács: 2011.11.05.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

céklakrémleves, tejszínes céklakrémleves, tejszínes-tormás céklakrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

289
kókuszzsír 2 dkg
lila hagyma 1 közepes db
curry por 1 teáskanál
cayenne bors 1 kk
cékla 4 db
torma 1 db
burgonya 1 közepes db
víz 1 l
1 tk
növényi tejszín 2 dl