Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tönkölykenyér Szitka konyhájából

Tönkölykenyér Szitka konyhájából
Tönkölykenyér Szitka konyhájából
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Diétázni kezdtem, és azóta a kenyeret saját kezűleg sütöm. Sokkal egészségesebb, mint a bolti változatok. Semmiféle adalékanyagokat nem tartalmaz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz alapanyagokat összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a víz felét (langyos legyen), az olajat. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a többi vizet. Jól elkeverjük.
  3. Sütőpapiros tepsibe öntjük, legjobb, ha keskenyebb a tepsi, vagy őzgerincformában is süthetjük.
  4. Megszórjuk a magvakkal.
  5. Előmelegített sütőben, 220 fokon sütjük 40 percig.
  • sütési hőfok: 220°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 336
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szitka

Mióta szakács: 2010.11.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

tönköly kenyér, tönkölybúzakenyér, házi kenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 15:43

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

330
tönkölybúza liszt 20 dkg
rozsliszt 30 dkg
szőlőmagolaj 2 ek
1 kávéskanál
sütőpor 1 csomag
víz 4 dl
napraforgómag 1 teáskanál
tökmag 1 teáskanál
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál