r
Nosalty Logó

Tonhalas burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Tonhalas burgonya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1518 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1077.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    241 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    264 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 380 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    774 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4311.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    291 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1783 mg
  • Nátrium
    1594 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1002.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    966 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    755 mg
  • Retinol - A vitamin:
    379 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1055 micro
  • β-crypt
    265 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1803 micro
Összesen 1518 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük.
  2. A vöröshagymát karikákra vágjuk, a tonhalkonzerv olajában nagy serpenyőben üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott burgonyát, és kb. 15 percig sütjük.
  3. A megsült krumplit tepsibe helyezzük, hozzáadjuk a darabokra tört tonhalat. Pirospaprikával és borssal megszórjuk.
  4. A tojásokat tejjel összekeverjük, megsózzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Ráöntjük a burgonyára, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13847
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 07.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Különösebb sztorija nincsen. Megláttam, érdekesnek találtam, és elkészítettem ebédre. Nem tudtam, mire számítsak, de nagyon finom lett a végeredmény. Az biztos, hogy többször is el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.