Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött zsemle Pinkberrytől

Töltött zsemle Pinkberrytől
Töltött zsemle Pinkberrytől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik gyermekkori kedvenc desszertem a túróval töltött zsemle. Én nem használok tejfölt az elkészítéséhez és néha keverek a töltelékbe áfonyát. Ha gyümölccsel együtt készítem mindig van hozzá áfonyaszósz, amit vagy friss áfonyából fozok, vagy kevés vízzel higított áfonyalekvárból készült szósszal tálalok. A tej mennyiségét azért nem tudom megmondani pontosan, mert minden zsemle más állagú, más mennyiségű tejet szív fel. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlék tetejét éles késsel levágjuk, a belsejét kiszedjük és a zsemletetővel együtt belecsipkedjük egy nagyobb tálba.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukat a zsemlebélhez adjuk, hozzákeverjük a túrót, ízlés szerint mazsolát, az egyik csomag vaníliás cukrot, a citrom héját, 20 dkg porcukrot jól elkeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojások keményre felvert habját.
  3. Egy nagyobb tepsit jól kivajazunk, belehelyezzük a zsemléket és a tölteléket belekanalazzuk a zsemlékbe.
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük. Közben felforraljuk a tejet a maradék 10 dkg cukorral, és a másik csomag vaníliás cukorral.
  5. Amíg a tej melegszik a sütőben lévő zsemlék kiszáradnak, éppen annyira, hogy elég tejet szívjanak magukba. Ha felforrt a tej, minden egyes zsemlére öntünk egy nagy merőkanállal belőle, majd visszatoljuk sülni, ha beszívta a tejet, még egyszer leöntjük. Ropogósra sütjük. Vaníliasodóval tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

túróval töltött zsemle, édes túrótöltelékes zsemle, vaníliás-túrós zsemle sütőben sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Sat, 2012-05-12 14:47

Szia Randika!Azert evvel a modszerrel keszitem a toltott zsemlet,hogy azok a hibak amiket irtal ne forduljanak elo.Ahogy a story-ban irtam,minden zsemle mas,nem mindegy,hogy a szupermarketben vasarolt apro,gyakorlatilag bel nelkuli zsemlebol keszitjuk vagy a kedvenc pekunknel vasarolt jobb minosegu ,nagyobb, tomorebb belseju,igazi "bekebeli" zsemlebol.Termeszetesen a boltokban elerheto zsemlek kozott is van kulonbseg,mind izben,mind meretben.Fontos a tej mennyisege es a sutesi hofok is.Ha egy meghatarozott mennyisegu tejet irtam volna,lehet hogy egy gyengebb minosegu zsemlebol keszult etel trutyiva sulne a receptem alapjan.Ezert javasolom,hogy bizony csak annyi tejet ontsunk ra,amennyit felvesz a zsemle,akar tobbszor is locsolgatva.

Randika
Randika / Randika Sat, 2012-05-12 11:37

nekem is ez a gyerekkori kedvencem de csak anyu tudja úgy megcsinálni,hogy ne száradjon ki,én locsolhatom bármikor bármivel,vagy szét ázik vagy száraz lesz és beletörik a fogunk :(

714
zsemle 6 db
tojás 6 db
tehéntúró 50 dkg
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 1 marék
tej 1.5 l
vaj 1 ek