Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött-sült alma 2. (diós)

Töltött-sült alma 2. (diós)
Töltött-sült alma 2. (diós)
45 perc / előkészület: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sült alma nagyon jó melengető édesseg, igazi finomság a téli napokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kikaparjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg.
  2. Egy  tálkában összekeverjük a diót és a mazsolát. Megszórjuk  fahéjjal, végül rákanalazunk 2-3 evőkanál baracklekvárt,hogy jól összeálljon a massza.
  3. A diós-mazsolás-lekváros keveréket beletöltjük az almákba és kivajazott tűzálló edénybe sorakoztatjuk.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 percig sütjük. 
  5. A kalaphoz a tojásfehérjet egy kis cukorral kemény habbá verjük és az utolsó  sütési percekben egy kanál segítségével az almák tetejére halmozzuk, majd rákapcsoljuk a felső lángot, hogy szépen megpiruljanak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 628
elküldve: 4
receptkönyvben: 139
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura

Mióta szakács: 2009.07.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habsipkás töltött sült alma, habos töltött-sült alma, kalapos töltött-sült alma

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Mon, 2013-10-07 21:25

Kedves Laura, köszönettel eltettem a receptet, es megragadom az alkalmat, hogy gratulaljak "verhetetlen" ragulevesedhez!:)

Üdvözlettel: Marti

377
alma 4 db
dió 10 dkg
mazsola 5 dkg
sárgabaracklekvár 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
citromlé 1 ek
tojásfehérje 2 db
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek