Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Körte ketrecben

Körte ketrecben
Körte ketrecben
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legelső alkalommal nagyon széles csíkokat vágtam a tésztából, másodszorra már ügyesebb voltam, maximum másfél centis legyen a szélessége.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort öntsük fel 2 dl vízzel, adjuk hozzá a fahéjat, szegfűszeget, nádcukrot, citrom levét. Forraljuk fel, de már az elején tegyük bele a körtéket. (Én nem hámoztam meg, de legközelebb úgy csinálom, mert talán akkor jobban beszívja a gyümölcshús a "pácot".) Forraljuk így 15 percig, majd tegyük ki hűlni az ablakba.
  2. Gyúrjunk a leveles tésztához kevéske porcukrot (kb 2 lapos ek), nyújtsuk ki és vágjunk 1,5 cm széles és a lehető leghosszabb csíkokat belőle.
  3. Tekerjük be a körtéket a csíkokkal, majd a felvert tojás felével kenegessük be.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben süssük először 15 percig, kenjünk rá újabb réteg tojást majd 220 fokos sütőben még 10 percig süssük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 421
elküldve: 0
receptkönyvben: 180
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Niki111

Mióta szakács: 2009.10.20.
19 recept

receptjellemzők

kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

körte leveles tésztában, leves tésztában sült körte

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rolvisa
Olgis / rolvisa Sun, 2010-10-17 14:32

Nagyon tetszik,mutatós és gyorsan elkészül a leírás szerint.
És a körte egészséges is.

Alexandra
Alexandra Tue, 2009-10-20 23:45

Nahát-nahát, kit (és mit) látnak szemeim :)
Jelentem, a leveles tésztát már egy hete megvettem és körte is van itthon. Előbb-utóbb lesz belőle valami ;)

425
körte 4 közepes db
leveles tészta 25 dkg
fehérbor 2 dl
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 5 db
nádcukor 2 ek
citrom 0.5 db
tojás 1 db
porcukor 1 csapott ek