r
Nosalty Logó

Töltött paprika tekovacs konyhájából

tekovacs
Töltött paprika tekovacs konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

693
Kalória
35.8g
Fehérje
84g
Szénhidrát
22.1g
Zsír
576.7g
Víz
129.7g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
26.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 5536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1637 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    576.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    278 micro
  • β-karotin
    1627 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    12904 micro
  • Lut-zea
    855 micro
Összesen 693 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.8 g

Zsír

  • Összesen
    176.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1038 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13096.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    327 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    3742 mg
  • Nátrium
    7490 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    671.9 g
  • Cukor
    209 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

Víz

  • Összesen
    4613.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1390 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1469 mg
  • D vitamin:
    310 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1572 micro
  • Kolin:
    1273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    2227 micro
  • β-karotin
    13016 micro
  • β-crypt
    78 micro
  • Likopin
    103233 micro
  • Lut-zea
    6837 micro
Összesen 5536 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1284 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 70 kcal

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a füstölt levet. Lehet csontból, húsból, ki mit szeret. (Én egy darabka füstölt angolszalonnát főztem meg. A lébe dobtam még egy füstölt kockát is.)
  2. A rizst félpuhára főzzük. (Itt is tettem a vízbe egy füstölt kockát.)
  3. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk (az eret is kiszedjük finoman, hogy még több töltelék férjen bele).
  4. A darált húst jól összekeverjük a két tojással, rizzsel, őrölt borssal és a zsíron megfonnyasztott hagymával. Ezzel a töltelékkel megtömjük a paprikákat, és a végeiket kicsit lisztbe mártjuk, mielőtt a lébe rakjuk szép sorban. A maradék töltelékből még kb. 10-12 gombócot formázunk vizes kézzel, és a gombócokat is kicsit megforgatjuk a lisztben, mielőtt a lébe tesszük.
  5. Körülbelül 40-50 percet főzzük szép lassan. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk az edényben.
  6. Ha már a paprika is puha és a gombócok is megfőttek, felengedjük a paradicsomlével, amit előtte sóval, cukorral ízesítettünk (ízlés szerint). (A 2 kg paradicsom leve kevésnek bizonyult, ezért adtam hozzá a dobozos paradicsomlevet és egy konzerv sűrített paradicsomot. Szeretjük, ha sok leve van a töltött paprikának.)
  7. Ha szükséges, kicsi rántást (paradicsomlével felengedve) még tehetünk rá. Még kicsit forraljuk, közben rázogatjuk (vagy nagyon óvatosan mozgatjuk) a paprikákat, vigyázva, hogy a sűrű lé nehogy odaégjen.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 60 p

Ebben az ételben Anyósom tapasztalata, Horváth Ilona receptje és az én bevált gyakorlatom keveredik, mondhatom sikerrel... :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek