Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött paprika édesítőszerrel

Töltött paprika édesítőszerrel
Töltött paprika édesítőszerrel
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám gyakran készített nekünk töltött paprikát. Az ötvenes években hús nélkül, csak rizs és tojás volt a töltelékben. A gyermekeim és unokáim is szeretik, sőt osztrák vejemnek is kedvence. Nyár végén, mikor sok paprika terem a kertemben teszek el megtisztítva tölteni való paprikát. Így télen is el tudom készíteni. Persze lehet friss paradicsomlével, vagy sűrített konzervparadicsommal készíteni. Tavaly nagyon jó volt a paradicsomtermés, sok paradicsomlét tudtam eltenni. Nekem ez a legfinomabb.

hozzávalók / 2 adag

A paprikához

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  2. A paprikák szárát levágjuk, a magokat kivesszük.
  3. A darált húst összekeverjük a rizzsel, tojással, hagymával, sóval, borssal. Jól összegyúrjuk.
  4. Egy lábosba öntjük a paradicsomlét. Enyhén sózzuk, beletesszük a bazsalikom ágacskát.
  5. A húsos masszával megtöltjük a paprikákat, és a forrásban lévő paradicsomlébe tesszük. A megmaradt masszából hideg vizes kézzel gombócokat formázunk, és azt is a paradicsomba tesszük.
  6. 20 percig főzzük kis lángon. Időnként megkeverjük, hogy a gombócok ne ragadjanak le.
  7. Az olajból, lisztből világos rántást készítünk, a paradicsomhoz öntjük. Jól kiforraljuk. Ízlés szerint édesítjük.
  8. Tálalás előtt kidobjuk belőle a bazsalikomot. Friss kenyérrel, vagy főtt krumplival tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 095
elküldve: 1
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött paprika, paradicsomszószos húsgombóc, húsgombócok paradicsommártásban

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

749
zöldpaprika 4 db
darált sertéshús 30 dkg
rizs 15 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 8 dl
napraforgó olaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
édesítőszer 1 teáskanál
bazsalikom 5 levél