r
Nosalty Logó

Töltött karalábé Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Töltött karalábé Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 71 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1736.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    457 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    311.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    186 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 503 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    57.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3473.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    2041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    622.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    393 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    287 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1258 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 1003 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst összegyúrjuk a zsemlemorzsával, tojással és a petrezselyem felével. Sóval, borssal ízesítjük.
  2. A karalábékat meghámozzuk, a közepüket karalábévájóval kifúrjuk. A húsos masszát a karalábék üregébe töltjük, a maradék masszából golyókat formázunk.
  3. A karalábékat egy lábasba tesszük, felöntjük a levessel, felforraljuk, majd közepes lángon, lefedve, kb. 25 percig főzzük. Hozzáadjuk a kivájt karalábé darabokat és a húsgolyókat, további 10-15 perc alatt puhára főzzük. A töltött karalábékat kiszedjük.
  4. A tejfölt és a tejszínt a liszttel simára keverjük, majd a főzőlébe keverjük, kb. 2-3 percig forraljuk, míg mártásszerűen besűrűsödik.
  5. Belerakjuk a karalábékat, és jól átmelegítjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 251
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22905
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tölteléket zsemle helyett készíthetjük maréknyi párolt rizzsel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek