r
Nosalty Logó

Töltött gomba bolognai szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Töltött gomba bolognai szósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombához

A szószhoz

Összesen 1192 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombához

A szószhoz

Összesen 3573 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A gombához

A szószhoz

Összesen 205 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    49.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2711.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    656 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10446 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 1192 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    147.4 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8135 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1967 mg
  • Nátrium
    5132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1062.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    730 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    130 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    31337 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 3573 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    466.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1795 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 205 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A szószhoz

Elkészítés

A gombához

  1. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteljük, és a darált húst hozzáadjuk, majd fehéredésig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Felöntjük 2 dl vízzel, lefedve kb. 20 percig pároljuk.
  3. A fokhagymát belereszeljük.
  4. A paradicsomot felkockázva, a konzerves paradicsomot kicsi vízzel hígítva hozzáadjuk.
  5. Kakukkfűvel, oregánóval fűszerezzük.
  6. 2 ek bolognai port beleszórunk, és míg a paradicsom teljesen el nem főtt, addig lassan főzzük.
  7. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és a megpucolt, szárától eltávolított gomba aljára egy evőkanálnyi szószt teszünk.
  8. Óvatosan megfogva az ujjunkkal (szószt befogva) a lisztbe belehempergetjük, így a szósz nem esik ki. Majd a tojásba, zsemlemorzsába.
  9. Forró olajban megsütjük.
  10. Sajttal megszórva tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5221
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudtam már, mit is csináljak a gombával, és arra gondoltam, szósszal megtöltve elkészítem, hát nem bántam meg, nagyon finom lett.

Hozzávalók

A gombához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek