r
Nosalty Logó

Töltött fonott kalács

MSzabina
Töltött fonott kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

774
Kalória
23.7g
Fehérje
75.2g
Szénhidrát
43.2g
Zsír
49.9g
Víz
191.4g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 774 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 4635 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A túrós töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Összesen 301 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1409.4 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 774 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.4 g

Zsír

  • Összesen
    259.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    1149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8456.4 g
  • Cink
    414 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    3082 mg
  • Vas
    327 mg
  • Magnézium
    866 mg
  • Foszfor
    2995 mg
  • Nátrium
    522 mg
  • Réz
    20 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    823 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    40 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    730 micro
  • Kolin:
    903 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 4635 kcal
  • 13% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 301 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk. Kovászt készítünk (1 dl tejet az élesztővel, porcukorral és kevés liszttel felfuttatunk). A kész kovászt a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a maradék tejet (2 dl), a tojást, a 2 vaníliás cukrot, az olvasztott vajat. Dagasztjuk. Konyharuhával letakarva meleg helyen kétszeresére kelesztjük (35-40 perc).
  2. A darált mákot egy tálban összekeverjük 2 ek porcukorral és 4 ek tejjel.
  3. A darált diót egy másik tálban összekeverjük 2 ek porcukorral, a maradék 2 zacskó vaníliás cukorral, a maradék 4 ek tejjel, a reszelt citromhéjjal.
  4. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a maradék 2 ek porcukrot, a vaníliás pudingport, 2 tojássárgáját és a reszelt citromhéjat, összekeverjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkára húzzuk, lazán átgyúrjuk, kinyújtjuk, és hosszanti irányban 3 db kb. 15 cm széles csíkra vágjuk. Rúdformán az egyes csíkok közepére halmozzuk a töltelékeket, feltekerjük, és laza fonattá csavarjuk. Egy kuglófformát vagy koszorúformát kikenünk vajjal, és megszórunk zsemlemorzsával. Ebbe fektetjük a fonatot, a végeket aláhajtjuk, és konyharuhával letakarva addig kelesztjük, amíg egészen ki nem tölti a formát.
  6. A sütőt előmelegítjük. A tészta tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, és a forró sütőben megsütjük. Ha nagyon sülne a teteje takarjuk le alufóliával.
  7. A formában hagyjuk langyosra hűlni. Rácsra csúsztatva hagyjuk egészen kihűlni, csak azután szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28-30

Ez egy nagyon régi recept. Édesanyám készítette mindig, most húsvétkor én is megpróbálkoztam vele és nagyon jó lett. Én 50 dkg liszttel csináltam, a hozzávalókat ahhoz igazítottam. A töltelék így pont jó lesz.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek