Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis kifli Bessy konyhájából

Virslis kifli Bessy konyhájából
Virslis kifli Bessy konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam imádja a virslis kiflit, neki szoktam kedveskedni vele.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, belekeverjük a sót.
  2. Az élesztőt langyos, cukros tejben elkeverjük, majd hozzáöntjük a liszthez.
  3. Robotgéppel jól kidagasztjuk, ha kemény lenne a tészta, akkor egy kis langyos tejet öntünk hozzá.
  4. Amikor jól kidolgozott a tésztánk, letakarjuk konyharuhával, és a duplájára kelesztjük.
  5. Előkészítjük a virsliket, a ketchupot és a reszelt sajtot.
  6. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, és 7-8 db-ra osztjuk. Kezünkkel széthúzzuk, és kétszer egymásra hajtjuk, mintha kenyeret formáznánk. Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket, majd egy jó éles késsel hosszában megvágjuk.
  7. A vágásokat megkenjük ketchuppel rárakjuk a virsliket, és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőbe készre sütjük (sütés előtt a sütőpapírt lespricceljük vízzel).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 273
elküldve: 1
receptkönyvben: 50
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bessy

Mióta szakács: 2016.05.27.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

virslis párna

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

532
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
friss élesztő 5 dkg
cukor 1 teáskanál
tej 2.5 dl
virsli 350 g
ketchup 2 ek
sajt 20 dkg