Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött csirke kicsit másképp

Töltött csirke kicsit másképp
Töltött csirke kicsit másképp
150 perc / előkészület: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minap láttam a "Hentesek" című műsorban, ahogy kivették egészben a csirke mellcsontját és hátát is, belülről bontva a csirkét. A töltelék már saját, kipróbált verzió. Első alkalommal a hátán kiszakadt, de sikerült "megstoppolni". Ezen verzió jobban tetszik a hagyományos töltött csirkénél. Több töltelék fér bele, és a mell sem szárad ki, zamatos és omlós marad.

hozzávalók / 4 adag

Csirke

Töltelék

ajánlat

Ez a verzió csodásan szeletelhető, a mellhús pedig zamatos és omlós lesz sütés után.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. Kicsontozzuk a csirkét egy éles késsel, óvatosan, belülről elválasztva a mellcsontot és a hátrészt. Ez nem ördöngösség, éles kés kell és lassú, óvatos mozdulatok. Ahol a belsőséget is kiszedtük, ott kezdjük a mellcsontról leválasztani kis metszésekkel a húst, vigyázva, nehogy elszakadjon a bőr. A felső combcsontot is kivesszük, de akár bent is maradhat. A nehezebb rész a combcsont és a szárnytő találkozása, de kis ügyességgel, a porcos részt átvágva, sikerülni fog. Aki darabolt már csirkét, az tudja, hogy kell akár úgy is átvágni ezt a részt. A műsorban azt mondták, húsz próbálkozás kell a sikerhez, elsőre megvolt, kis szakadás volt a hátrészen, de a cérna segített. :)
  2. A csirkét besózzuk kívül-belül. A fűszerekkel bedörzsöljük, és félretesszük pihenni, míg a töltelék is elkészül.

Töltelék

  1. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk. Gondosan kinyomkodjuk.
  2. Egy fej hagymát apróra vágunk, megdinsztelünk az olajban.
  3. Hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott májat. A tojást, a fűszereket, a sót óvatosan. Jól összekeverjük, ha lágynak találjuk a masszát, zsemlemorzsával sűríthetjük.

Sütés

  1. Az elkészült töltelékkel töltsük meg a csirkét. Varjuk be a nyílást, hogy ne folyhasson ki a töltelék.
  2. Tegyük tepsibe, egy kis vizet tegyünk alá. Takarjuk le alufóliával.
  3. 180 fokon a csirke méretétől, súlyától függően kb. két óra alatt elkészül. Amikor kész, vegyük le az alufóliát, és pirosra sülve kivesszük a sütőből.
  4. A húst szeletelés előtt kicsit pihentessük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Elementsaqua

Mióta szakács: 2018.03.18.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött csirke egészben

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

858
csirke 1 db
1 kávéskanál
rozmaring 1 szál
bors 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint
zsemle 3 db
csirkemáj 2 db
tojás 6 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
0 ízlés szerint