r
Nosalty Logó

Héjába töltött burgonya

NS
Héjába töltött burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

431
Kalória
14.9g
Fehérje
23g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
128.7g
Víz
75.5g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    128.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 431 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    94.2 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    227 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3245.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    768 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    845 mg
  • Nátrium
    1445 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    386.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1294 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    444.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 178 kcal

Elkészítés

  1. A villával megszurkált krumplikat 180 Celsius fokon 1-1,5 óra alatt megsütjük. Még ne kapcsoljuk ki a sütőt, szükségünk lesz rá végig.
  2. A burgonyát konyharuhával vagy sütőkesztyűvel kiszedjük a sütőből egy deszkára.
  3. A bacont egy rétegben egy alumínium fóliával kibélelt tepsiben 15 perc alatt ropogósra süljük. Feldaraboljuk, és a zsírját is felhasználjuk.
  4. Kettévágjuk a krumplikat keresztben. Egy keverőtálba kaparjuk a krumpli húsát úgy, hogy fél centis réteg a héjában maradjon.
  5. A kikapart burgonyát összekeverjük a lereszelt sajttal, darabolt baconnel és zsírjával, és a borssal.
  6. Visszatöltjük a krumplihéjakba kicsit belepasszírozva. Egy tepsibe állítjuk egymás mellé szorosan.
  7. További fél óra alatt ropogósra sütjük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 135 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Férfiemberek kedvébe járó étel... Egyszerű és kiadós. Fő- és előételként is kiváló, mindamellett partikra is kiváló. A burgonya -az almához hasonlóan- közvetlenül a héja alatt tartalmazza a legtöbb vitamint.

További receptek

Címlapról ajánljuk

4+1 tipp grillezéshez a Praktiker szakértőitől

Nem kell tapasztalt profinak lenni, akár kezdőként, kisebb tudással is simán belevághatunk nyári grillpartik szervezésébe. Erről a Praktiker grill workshopján is meggyőződhettünk, ahol Abonyi Péter és Boncz Péter, a Praktiker szakértői adtak hasznos tanácsokat, tippeket, Lázár Chef pedig ínycsiklandó fogásokat készített.

4 virágzó cserje a nyár második felére, mely bírja a...

Az elmúlt évek viszontagságosan forró nyarai után idén sem lehet kíméletes időjárásra számítani. A hőség nemcsak az embereket és állatokat, hanem a növényeket is megviseli, azonban, ha nem szeretnénk lemondani a virágzó kertről, akkor muszáj úgy megválasztani növényeinket, hogy bírják a meleget. Íme, 4 virágzó cserje a nyár második felére!

Top Receptek

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...