Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött burgonya 6. - kolbászos

Töltött burgonya 6. - kolbászos
Töltött burgonya 6. - kolbászos
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a krumplit, akárhogy is van elkészítve. Tavasz közepén már egyre nehezebb jó minőségű burgonyát szerezni. De nekem most - csodák csodája - sikerült olyan szép, egészséges, egyforma nagy, formás krumplikat vennem, hogy azonnal tudtam, ezekből csakis töltött burgonya készülhet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát jól megmossuk, héjában megfőzzük, a héját lehúzzuk, és hosszában kettévágjuk. Belsejét kiskanál segítségével megpróbáljuk minél jobban kivájni. A kivájt burgonyák belső felületét finoman megsózzuk.
  2. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a zsírját kisütjük.
  3. Egy tűzálló tálat 2 ek szalonnazsírral kikenünk.
  4. A kolbász héját leszedjük, felkarikázzuk, és a karikákat még négybe vágjuk. A tojásokat is kockákra vágjuk. A snidlinget felaprítjuk.
  5. A kiszedett krumplidarabkákat összekeverjük a szalonnával, a maradék szalonnazsírral, a kolbásszal, a főtt tojásokkal és a snidlinggel. Kevés sóval fűszerezzük. Hozzáadunk egy felvert tojást és 2 ek tejfölt. Az egészet jól összedolgozzuk.
  6. Ezt a masszát a fél burgonyákba töltjük, jó púposra felhalmozva.
  7. A töltött burgonyákat a tűzálló tálba tesszük szorosan egymás mellé, hogy el ne billenjenek.
  8. A maradék tejfölt folyósra keverjük, és egy-egy jó kanálnyit teszünk a burgonyák tetejére.
  9. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejfől pirulni kezd.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 46 598
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 069
elkészítve: 26/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

töltött burgonya kolbásszal, kolbászos-szalonnás töltött krumpli

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2016-03-06 21:42

Nagyon klassz recept. Mindenkinek szívesen ajánlom a kipróbálását. :)
Én elkészítés közben egy-két bakit elkövettem, de legalább tudom, legközelebb mire kell majd figyelnem. :) Megosztom, hátha másnak is jól jöhet: a krumplit bátran lehet puhára főzni. Azután még melegen érdemes megpucolni és kivájni a belsejét, mert én gondoltam, hagyom kicsit hűlni, de így nehezebb dolgom volt.
Most csak szárított snidlingem volt itthon, de alig várom, hogy frissel is kipróbáljam.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2016-03-07 20:11

Örülök, hogy megírtad a véleményed. :) A zöldfűszerek összehasonlíthatatlanul finomabbak a szárítottnál, szóval friss snidlinggel még finomabb lesz a végeredmény.
Üdv: Fahéj

terranova56
terranova56 Sat, 2015-02-28 21:34

Szia Fahéj
Az íze kicsit hasonlít a rakott krumplira, de egész más a textúrája, jó és még szép is, egy gyönyörű színes céklasalátával is fel lehet dobni
üdv: Ticcsi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2015-03-01 19:18

Szia Ticcsi!
Valóban, ahogy írod, hiszen van benne kolbász, krumpli, tejföl, minta rakott krumpliban. Csak egy kicsit másképp tálalva. :)
Üdv: Fahéj

nfedorova
nfedorova Wed, 2014-05-21 10:50

nagyon finom ez a krumpli - a párom aki nincs oda a rakott krumpliért azt mondta, hogyha rakott krumpli helyett töltött krumpli lesz, akkor jöhet nyugodtan. Üdv. Niki

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2011-04-21 20:26

Kedves Éva!
Ez telitalálat! Alig várom, hogy elkészíthessem, mert a krumpli nálunk is minden formában nyerő.
Remek az ötleted.
Szép estét és kellemes húsvéti készülődést Neked!
Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Thu, 2011-04-21 20:55

Köszi, Edit, igazán aranyos vagy! Nem egy nagy durranás ez az étel, ízre olyan rakott krumpliszerű, de azért mégis kicsit más. Legalábbis a kinézete... :)
Én is kellemes húsvéti ünnepeket kívánok Neked! Remélem, olyan szép idő lesz végig, mint a mai volt! Üdvözlettel: Éva

Bató Edit
Bató Edit Sat, 2011-04-23 16:52

Fincsi volt a krumplid (nálunk a rakott krumpli is nagy kedvenc), biztos máskor is elkészítem. Az idő csodás, reméljük így is marad!
Üdv.Edit

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2011-04-23 17:12

Köszi, hogy megírtad, jól esik, ha nem csak nekem ízlik a receptem. Nálunk is gyönyörűen süt a nap, a kalács megsült, a sonka megfőtt, készül a hímes tojás is, szóval jöhet az ünnep! :) Minden jót: Éva

583
burgonya 5 db
füstölt szalonna 5 dkg
gyulai kolbász 15 dkg
főtt tojás 2 db
tojás 1 db
snidling 1 csokor
tejföl 375 g
0 ízlés szerint