r
Nosalty Logó

Tökmagos-málnás pite

Nagy Szandra
Tökmagos-málnás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

497
Kalória
7.7g
Fehérje
54.4g
Szénhidrát
28g
Zsír
29.4g
Víz
159.9g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    28 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    223.7 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1846.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    772 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    434.9 g
  • Cukor
    179 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1840 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    700 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1804 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    963 micro
Összesen 3959 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    188.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    184 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 405 kcal

Elkészítés

  1. A tésztához elmorzsoljuk a vajat a lisztben, és amikor már nagyjából egyenletes méretűek a vajdarabkák, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojássárgáját, a tejfölt és összegyúrjuk az egészet. A kész tésztát folpackba csomagoljuk, és kb. 30 percre a hűtőbe rakjuk, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
  2. A tésztára tehetünk bolti vagy házi készítésű kész málnalekvárt(nálam egy 200g-os üveg fogyott el). De ha nincs, fagyasztott málnából akár készíthetünk is a következő módon: a fagyasztott málnát (250-300g-os kiszerelés) felforraljuk, összeturmixoljuk, majd átpasszírozzuk, ha zavarnak a magok. Ezután ízlésünknek megfelelő cukorral/édesítővel és 1 g pektinnel 4-5 percig forraljuk. Ha kész lehűtjük, és használhatjuk is.!
  3. A tökmagos krémhez megpirítjuk a magokat majd ledaráljuk. A pirítás nagyon fontos, ettől lesz különleges íze a krémnek. Ezután a puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, beleütjük a tojásokat, ezzel is eldolgozzuk. Jöhetnek a száraz anyagok, a darált tökmag és a liszt, ha szeretnénk egy kis vanília is jót tesz neki. Jó alaposan összeforgatjuk. A krém is készen van.
  4. Egy 23 centis piteformába kinyújtjuk a tésztánkat és az előmelegített sütőben elősütjük 12 percig, sütőnehezéket használva (sütőpapírra babot, riszt, stb. helyezünk a tésztára). Ha kész megkenjük a lekvárral és ráöntjük az elkészült krémet.
  5. Készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23

Nagy kedvencem a tökmag-málna kombinációja. Több sütemény, keksz esetében is kipróbáltam már ezt a két ízt és soha nem ért csalódás :). Számomra igazi ízbomba, persze ízlések és pofonok! Készítsétek el, döntsétek el ti, hogy igazam van-e :).

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek