Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töki pompos után szabadon

Töki pompos után szabadon
Töki pompos után szabadon
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig variálom a recepteket kedvem és időm szerint, ez a tészta is így készült el.
Lusta voltam a töki pompos tésztáját külön elősütni, így inkább egy egyszerű kelt tésztát csináltam, és az töltöttem meg a töki pompos feltétjével.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kb. 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a tojásokat, a zsírt, a tejfölt, sózzuk.
  3. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva, közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy a tésztánk, még 1 dl olajat is beledagasztunk. Az olaj azért kell, hogy még másnap is finom puha legyen a tésztánk.
  4. Legalább 1 órát hagyjuk kelni.
  5. Amíg a tészta kel, addig a tölteléket elkészítjük. A tejfölbe belekeverjük a krémsajtot, a lereszelt fokhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott szalonnát, sózzuk. Nem baj, ha egy kicsit sósnak érezzük, mert amikor sül, veszít a sósságából.
  6. Ha tészta megkelt, két cipót formálunk belőle, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Vagy nagy köröket szaggatunk, vagy kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjuk, és 1-1 teáskanál töltelékkel megtöltjük, majd a képen látható módon "párnácskákat" vagy "batyukat" formázunk belőle.
  7. Tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük. Nem baj, ha a sütés közben egy kicsit szétnyílnak.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 124
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Horváth Mónika

Mióta szakács: 2010.04.26.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-szalonnás kelt bucik, töltött szalonnás-krémsajtos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1938
finomliszt 100 dkg
friss élesztő 5 dkg
tojás 2 db
tej 3 dl
tejföl 1 dl
mangalica zsír 1 ek
0 ízlés szerint
cukor 2 dkg
napraforgó olaj 1 dl
tojás 1 db
tejföl 5 dl
tömlős krémsajt 100 g
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 2 közepes fej
füstölt szalonna 20 dkg
0 ízlés szerint