r
Nosalty Logó

Töki pompos után szabadon

Horváth Mónika
Töki pompos után szabadon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1947
Kalória
43.1g
Fehérje
214g
Szénhidrát
99.8g
Zsír
224g
Víz
272.1g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.1 g

Zsír

  • Összesen
    99.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1224.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    214 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    224 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 1947 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.3 g

Zsír

  • Összesen
    399.1 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4899 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    415 mg
  • Kálcium
    1244 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2219 mg
  • Nátrium
    635 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    856.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    896.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    982 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    790 micro
  • Kolin:
    680 mg
  • Retinol - A vitamin:
    964 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 7783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 286 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt kb. 1 dl tejben a cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, beletesszük a tojásokat, a zsírt, a tejfölt, sózzuk.
  3. Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük azt is, és a tejet folyamatosan adagolva, közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ha úgy gondoljuk, hogy elég lágy a tésztánk, még 1 dl olajat is beledagasztunk. Az olaj azért kell, hogy még másnap is finom puha legyen a tésztánk.
  4. Legalább 1 órát hagyjuk kelni.
  5. Amíg a tészta kel, addig a tölteléket elkészítjük. A tejfölbe belekeverjük a krémsajtot, a lereszelt fokhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és a csíkokra vágott szalonnát, sózzuk. Nem baj, ha egy kicsit sósnak érezzük, mert amikor sül, veszít a sósságából.
  6. Ha tészta megkelt, két cipót formálunk belőle, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Vagy nagy köröket szaggatunk, vagy kb. 10x10 cm-es négyzeteket vágjuk, és 1-1 teáskanál töltelékkel megtöltjük, majd a képen látható módon "párnácskákat" vagy "batyukat" formázunk belőle.
  7. Tojással megkenjük, és szép pirosra sütjük. Nem baj, ha a sütés közben egy kicsit szétnyílnak.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig variálom a recepteket kedvem és időm szerint, ez a tészta is így készült el. Lusta voltam a töki pompos tésztáját külön elősütni, így inkább egy egyszerű kelt tésztát csináltam, és az töltöttem meg a töki pompos feltétjével.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek