Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tökfőzelék 2.

Tökfőzelék 2.
Tökfőzelék 2.
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tökfélék szezonja, és csak egy kis friss főzelékre vágytunk. Fasírttal fokozható. A receptet anyukámtól tanultam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A tököt megtisztítjuk, majd legyaluljuk. Egy tálba tesszük és megsózzuk, és az ecettel meglocsoljuk. Kb. 20 percig állni hagyjuk, majd a levétől kifacsarjuk.
  2. A hagymát apró kockára vágjuk, és egy lábasban olajon megfuttatjuk. A liszttel berántjuk, majd a tűzről levéve a paprikát belekeverjük, kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a tököt és a kaprot, aminek egy részét apróra vágtunk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi a tököt. A tök kb. 15 perc alatt megfő, de mielőtt kész, a cukrot keverjük bele és kóstoljuk meg. Ha kell sózzuk meg.
  3. Tejföllel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 961
elküldve: 0
receptkönyvben: 132
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék pirosan, paprikás tökfőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dobos
dobos Tue, 2010-11-02 05:59

Félbetörtem, beletettem, nem puhult meg és még a torkomat is felkarcolta. Hol kell reklamáln i???????????????????

Zit
Zit / Zit Mon, 2009-08-03 10:27

Szia Beácska! Az a 1/2 ek a hozzávalók között az ecet, ugye? :-)
Zit

zsoffka
zsoffka Fri, 2010-07-23 12:23

Szerintem csak egyszerűen félbe kell törni egy evőkanalat és beletenni :)

101
vöröshagyma 1 kis fej
közönséges tök 1 kis db
kapor 1 csokor
finomliszt 0.5 evőkanál
fűszerpaprika 0.5 teáskanál
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
tejföl 4 ek
napraforgó olaj 1 ek