Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéspörköltes tökfőzelék

Sertéspörköltes tökfőzelék
Sertéspörköltes tökfőzelék
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Van egy erdélyi ismerősöm, aki Nagyborozsnyón lakik. Egyik nap nálunk ebédelt, és éppen tökfőzelék volt az ebéd, azt mondta, ők nem így főzik. Megkérdeztem, hogy hogyan és elmondta ezt a receptet, én elkészítettem és nagyon finom. Egy kicsit más, mint a megszokott, és savanykás a paradicsomtól. Az egyik paprikám kicsit csípős volt, de ettől még pikánsabb lett az egész.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Bárkinek, bármikor, ha szereti az új ízeket kipróbálni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lapockát megmossuk, és apró kockákra vágjuk, kisebbre, mintha pörköltet főznénk.
  2. A tököt meghámozzuk, magját eltávolítjuk, és legyaluljuk, vagy lereszeljük, ki hogy szokta.
  3. A hagymát és a paprikát apró kockákra vágjuk, és az olajon feltesszük dinsztelni.
  4. A paradicsomot meghámozzuk és 4 db-ra vágjuk, amikor a hagyma üvegesre párolódott hozzátesszük, és egy kicsit összefőzzük őket, ráteszünk egy késhegynyi pirospaprikát.
  5. Beletesszük a húst, jól megforgatjuk a szaftban, és felöntjük egy kevés vízzel, mintha pörköltet készítenénk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  6. A kaprot apróra vágjuk, ha valaki nem szereti, akkor összeköti egy csokorba és a végén kiveszi belőle, de el is lehet hagyni. Beletesszük az alapba és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz, a vizet pótolni kell, de legyünk óvatosak, ne túl sokat, mert akkor híg lesz a főzelék, éppen csak annyit, nehogy odaégjen.
  7. Amikor a hús megpuhult, a tököt kissé kicsavarjuk és beletesszük, tovább főzzük, amíg a tök is meg nem puhul.
  8. Ha a tök is kész, akkor tálalhatjuk, mert nem kell sűríteni semmivel, ha nagyon híg lett, akkor még forraljuk egy kicsit, és elfő a leve.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 041
elküldve: 1
receptkönyvben: 37
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

bárányka

Mióta szakács: 2012.01.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéspörköltes tökfőzelék, paradicsomos tökfőzelék, sertéshúsos tökfőzelék

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eva8604
Eva8604 Tue, 2014-01-21 20:34

Ma ez volt a vacsora! Párom a tökfőzelék említésétől is rosszul lesz. 7 éve vagyunk együtt és most volt az első alkalom, hogy sikerült rábeszélnem. Fintorogva nézegette egy darabig, szagolgatta, majd nehezen lecsúszott az első kanál...és a következő...Végül kijelentette, hogy ez nagyon finom és szedett még egy kört! :D Tényleg nagyon finom!!! Nálunk ezentúl így fog készülni!

497
közönséges tök 1.5 kg
sertéslapocka 80 dkg
vöröshagyma 2 nagy fej
zöldpaprika 30 dkg
paradicsom 4 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapor 4 szál
fűszerpaprika 1 késhegynyi