Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapros tökfőzelék Katharosztól

Kapros tökfőzelék Katharosztól
Kapros tökfőzelék Katharosztól
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, de finom ez a tökfőzelék.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A finomra vágott hagymát kevés sóval megfonnyasztjuk az olajon, megszórjuk a paprikával, elkeverjük.
  2. A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk, és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kaprot, felöntjük annyi vízzel, amennyi kissé ellepi, belemorzsoljuk a leveskockát, végül belerakjuk a babérlevelet, és rövid idő alatt megfőzzük.
  3. Közben a tejfölt elkeverjük a liszttel és kevés vízzel, majd egy pár kanálnyit a tökből is hozzákeverünk, végül behabarjuk vele a tököt, kiforraljuk, szükség szerint után ízesítjük, kevés cukorral pikánssá tesszük.
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 12
össznézettség: 36 228
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 20/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tökfőzelék friss kaporral, habarásos tökfőzelék, főzelék tökből

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ransu
Ransu Wed, 2014-07-09 18:38

41 éves özvegy ember vagyok.Most tanulok főzni.Gondoltam,kezdem a kedvenc ételemmel.Meg vagyok elégedve magunkal. ;-) Köszönöm.

karmatt
karmatt Tue, 2014-01-21 21:26

Köszönöm. Egyszerű, de nagyszerű. Én még tettem bele borsot is.
Figyelni kell, hogy a tököt ne főzzük túl ahogy azt most én tettem. Nagyon hamar megfő. :-)

246
közönséges tök 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
kapor 1 csokor
tejföl 2 dl
babérlevél 2 db
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 késhegynyi
cukor 1 csipet
finomliszt 3 csapott ek
napraforgó olaj 3 ek