r
Nosalty Logó

Tőkehal pikáns paradicsommártásban

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Tőkehal pikáns paradicsommártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók

Mártás

Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók

Mártás

Összesen 1589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Hozzávalók

Mártás

Összesen 79 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1157.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    336 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    508.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3660 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 530 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3471.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1567 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1524.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    222 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    568 micro
  • Kolin:
    441 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1062 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    549 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók

Mártás

Elkészítés

Hozzávalók

  1. A rizst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, felengedjük annyi vízzel, ami egy ujjnyira ellepi, és fedő alatt megpároljuk.

Mártás

  1. A hagymát apróra kockázzuk, és az olívaolajon megdinszteljük. Mikor kezdene színt kapni, hozzáadjuk a fokhagymát, a felaprított szardellafiléket, s míg azok elolvadnak, kevergetjük.
  2. Felöntjük a fehérborral, azzal is forraljuk egy percig.
  3. Következik a hámozott, kockázott paradicsomkonzerv, az oregánó, chilipehely, bors. Felöntjük az alaplével, és ha még szükséges, kicsit megborsozzuk. Kis lángon besűrítjük a mártást.
  4. Ekkor tesszük bele a filéket, lefedve néhány perc alatt megpároljuk.
  5. Főtt rizzsel tálaljuk. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4516
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tőkehal pikáns paradicsommártásban
Évi néni 1830 recept

Kollégáimtól kaptam meg Gordon Ramsay: Baráti lakomák című könyvét, melyben rábukkantam erre a nagyon egyszerű, nagyon gyorsan elkészíthető, ám nagyon finom ételre.

Hozzávalók

Hozzávalók

Mártás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.