r
Nosalty Logó

Citromos kapros halszeletek bulgurral

okedit
Citromos kapros halszeletek bulgurral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

649
Kalória
48.4g
Fehérje
65.2g
Szénhidrát
25.2g
Zsír
475.3g
Víz
115.5g
Koleszterin
13g
Élelmi rost
9.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 90 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5802 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    703 mg
  • Nátrium
    4457 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    475.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    817 micro
  • β-crypt
    260 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 649 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11604 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    8915 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    950.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    391 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    425 micro
  • Kolin:
    332 mg
  • Retinol - A vitamin:
    169 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1635 micro
  • β-crypt
    519 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    300 micro
Összesen 1297 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 90 kcal

Elkészítés

  1. Olvasszuk ki a tőkehalfilét, amennyibe mirelit termékkel dolgozunk. A halszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd szórjuk meg kaporral (lehet fagyasztott is)és egy citrom levével.
  2. A vöröshagymát és a kápia paprikát szeleteljük fel, majd helyezzük egy tepsi aljára.
  3. A zöldségágyra fektessük rá a befűszerezett halszeleteket. Locsoljuk meg őket ismét citromlével, majd a kifacsart citrom héját szeleteljük fel, és oszlassuk el a zöldségeken valamint a halakon.
  4. Mérsékelten(!) locsoljuk meg az egészet olívaolajjal. Ezt követően mehet az előkészített étel a 250 fokra előmelegített sütőbe 20 percre.
  5. A 1/2 bögre bulgurt egy pici olajon megpirítjuk, majd 1 kk ételízesítőt adunk hozzá, és még további 1-2 percig pirítjuk a köretet. 1,5 bögre vízzel felöntjük, és hagyjuk elfőni a levét.
  6. Tejfölös szósz: 4-5 ek tejfölt, 1/2 citrom levével és kaporral vegyítjük. (Ez a szósz bármilyen hal étel tökéletes kiegészítője).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Gyors halas ételt szerettem volna készíteni a rendelkezésre álló alapanyagokból. A röpke ötletnek nagyon nagy sikere lett.:)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek