Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótkrémleves

Spenótkrémleves
Spenótkrémleves
15 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű és finom.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, majd durvára vágjuk.
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  3. A vajat egy fazékban felolvasztjuk, rászórjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre dinszteljük.
  4. Hozzáadjuk a spenótot, megfonnyasztjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel, kb. 2-3 percig főzzük.
  5. A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 679
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spenótleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

231
spenót 500 g
vaj 1 ek
vöröshagyma 0.5 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
zöldség alaplé 500 ml
habtejszín 75 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint