r
Nosalty Logó

Mángoldos-pritaminos omlett

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Mángoldos-pritaminos omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6128.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    51169 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153158 micro
Összesen 552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6128.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    51169 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153158 micro
Összesen 552 kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    666 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2963 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8868 micro
Összesen 32 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángold levelet alaposan megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel leitatjuk róla. A vastag erét a szárával együtt kivágjuk. A levelet vékonyra csíkozzuk.
  2. A megmosott paprikát apróra kockázzuk.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, és a sóval, szerecsendióval kicsit felverjük.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojást, rászórjuk a paprikát és a mángold levelet.
  5. Kis lángon addig sütjük, míg a tojás kellőképpen meg nem szilárdul.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4408
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Ajánló

Friss kenyérrel, pirospaprikával megszórva melegen kínáljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mángoldos-pritaminos omlett
Andi80_ 380 recept

A mángold idén először vendégeskedik a kertben. Már türelmetlenül vártam, hogy végre elérje azt a fejlettségi állapotát, hogy valamilyen finomságban végezze. Ez az egyszerű omlett lett a főpróbája. Nálam jelesre vizsgázott. Azt hiszem, visszatérő vendég lesz nálunk. Most lehet, sokan azt kérdezitek, mi is az a mángold. Bevallom, sokáig én sem tudtam, mi fán terem. Majd mikor a szokásos évi vetőmag bevásárlást végeztük, megláttam a polcon a tasakot a magokkal. Megtetszett. Levelét spenótként, szárát spárgaként hasznosítják.

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...