r
Nosalty Logó

Mángoldos-pritaminos omlett

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Andi80_
Mángoldos-pritaminos omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 552 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 552 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 32 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6128.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    51169 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153158 micro
Összesen 552 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6128.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    791 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    1144 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    3159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1430.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4534 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    466 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11503 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    51169 micro
  • β-crypt
    206 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153158 micro
Összesen 552 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    666 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2963 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8868 micro
Összesen 32 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mángold levelet alaposan megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel leitatjuk róla. A vastag erét a szárával együtt kivágjuk. A levelet vékonyra csíkozzuk.
  2. A megmosott paprikát apróra kockázzuk.
  3. A tojásokat egy tálba ütjük, és a sóval, szerecsendióval kicsit felverjük.
  4. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beleöntjük a tojást, rászórjuk a paprikát és a mángold levelet.
  5. Kis lángon addig sütjük, míg a tojás kellőképpen meg nem szilárdul.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3593
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 15.

Ajánló

Friss kenyérrel, pirospaprikával megszórva melegen kínáljuk.

Receptkategóriák

Mángoldos-pritaminos omlett
Andi80_ 380 recept

A mángold idén először vendégeskedik a kertben. Már türelmetlenül vártam, hogy végre elérje azt a fejlettségi állapotát, hogy valamilyen finomságban végezze. Ez az egyszerű omlett lett a főpróbája. Nálam jelesre vizsgázott. Azt hiszem, visszatérő vendég lesz nálunk. Most lehet, sokan azt kérdezitek, mi is az a mángold. Bevallom, sokáig én sem tudtam, mi fán terem. Majd mikor a szokásos évi vetőmag bevásárlást végeztük, megláttam a polcon a tasakot a magokkal. Megtetszett. Levelét spenótként, szárát spárgaként hasznosítják.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Elkészítve, finom : ...volt!! :) Van mángoldom,idén els?nek nekem is, nagyon finom,( olyan s?t jobb, mint a spenót !! :) ) , még ezen mód is készíteni fogom. Éva-Anyóca

Andi80_

Kicsit megkésve, kedves egészségetekre :-)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?