r
Nosalty Logó

Tojáspörkölt N. Olgitól

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Tojáspörkölt N. Olgitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A sűrítéshez

A körethez

Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A sűrítéshez

A körethez

Összesen 1399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pörkölthöz

A sűrítéshez

A körethez

Összesen 92 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    282 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 349 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.5 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2423.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1074 mg
  • Nátrium
    549 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    813 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    128 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1524 micro
Összesen 1399 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    83 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 92 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sűrítéshez

A körethez

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A tojásokat keményre főzzük. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajon megpirítjuk kevés köménymaggal.
  2. Öntünk hozzá kevés vizet, és puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra felkockázott paradicsomot és zöldpaprikát. Mikor puha a zöldpaprika, akkor teszünk rá 2-3 mk pirospaprikát. Felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, és pár percig forraljuk. Ha nem szeretjük, hogy darabkák vannak benne, akkor botmixerrel simára mixeljük.
  3. A tejfölt simára keverjük a liszttel, kicsi vízzel hígítjuk, és a pörköltalapba rakjuk. Felforraljuk, és a hasábokra vágott tojásokkal még egyet rottyantunk rajta.
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 10123
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 14.

Ajánló

Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk. Savanyúságnak céklát kínálunk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tojáspörkölt N. Olgitól
Németi Olga 105 recept

Mindenki szereti nálunk a tojáspörköltet. Gyorsan megvan és finom.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A sűrítéshez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.