Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos sárgarépa saláta (Sárgarépa saláta 2.)

Tojásos sárgarépa saláta (Sárgarépa saláta 2.)
Tojásos sárgarépa saláta (Sárgarépa saláta 2.)
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom ropogós saláta. Megpárolt hozzávalókkal (hagyma, sárgarépa) is biztos kellemes ízű salátát kapunk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük és vékony félkörökre szeleteljük.
  2. A sárgarépát megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat.
  5. A tejfölből, mustárból és majonézből készült, sóval és szerecsendióval ízesített, öntetet hozzáadjuk és legalább 2-3 órát hűtőben tároljuk, míg az ízek összeérnek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 74 381
elküldve: 17
receptkönyvben: 1 303
elkészítve: 83/97
Facebookon megjelent: -

szakács

Andicska

Mióta szakács: 2009.05.22.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

sárgarépa saláta tojással

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szandra0411
szandra0411 Wed, 2013-03-06 09:39

Tegnap este elkészítettük és isteni finom lett!
Annyit "változtattam" csak a recepten, hogy vöröshagyma helyett póréhagymát raktam és egy kis extraként pár szem retket is beleszeltem! Még maradt belőle egy kicsi, amit arab lepénykenyérbe fogunk tölteni, már alig várom!!!
Köszönjük ezt a remek receptet!! A család kedvence lett! :)

Gombócka
Gombócka Wed, 2013-01-16 13:48

Nagyon-nagyon finom !!! Máskor is elfogom készíteni, köszi hogy felraktad a receptet :) Szép napot!

huldi
huldi Sun, 2012-09-02 11:44

Már nem egyszer-kétszer készítettem el......nagyon köszönöm,az egyik kedvenc salátám lett. Amugy megbotránkoztatom ismerőseimet amikor kimondom a nevét, de kóstolása után rákattantak mindannyian! Mégegyszer köszönöm!
Nem pároltam a répát, nyersen készítettem el,a lényeg az összeérésben van...időt kell adni neki a hűtőben!!!

snyaci
snyaci Fri, 2011-04-15 13:49

uhhh...hát ez nagyon finom!!!!:)mindenkinek merem ajánlani!!

Melacica
Melacica Sat, 2010-08-14 14:37

Szia!
Nagyon finom volt a saláta,még apukámnak is ízlett,aki hatalmas nagy húsevő :D én nem pároltam meg a hagymát, és így is tökéletes volt :) Köszi a receptet!

macskamedve
macskamedve Wed, 2010-06-09 13:50

Szia!
Nekem is a kedvencem lett! Már nagyon ki voltam éhezve valami jó salátára ilyen melegben. :)) Köszi a receptet.

sylyx
sylyx / sylyx Fri, 2009-07-03 20:38

Szia!
Most végülis párolni kell a répát és a hagymát, mert csak a storyban írtál róla
Köszi

Andicska
Andicska / Andicska Fri, 2009-07-03 20:48

Szia!
Nem kell párolni. Én nyersen készítettem, de biztos akkor is finom, ha megpárolod. A nyers verzió elég ropogós lett, főleg ami a hagymát illeti. Annak kell 1 nap összeérés, mire nem lesz erős hagymaíze. Ezért gondoltam azt, hogy üvegesre párolt hagymával lágyabb az íze.
Szerintem próbáld ki mindkettőt, ízlés kérdése, hogy melyik jön be jobban :)

329
főtt tojás 2 db
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
petrezselyem 1 csokor
tejföl 125 g
majonéz 2 ek
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
szerecsendió 1 csipet