Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös csúcs

Tojáslikőrös csúcs
Tojáslikőrös csúcs
20 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a likőrös csúcsot. Sikerült vennem ezt a speciális krémkinyomót, és a hétvégén ki is próbáltam, még vendégeim is lettek rá.

hozzávalók / 10 adag

Krém

Alap

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Krém

  1. A vízből, cukorból és a kukoricakeményítőből kását főzünk. Belekeverjük a csokoládét, amikor elolvadt, belekeverjük a zsíros margarint. Addig keverjük levéve a tűzről, amíg egynemű nem lesz.
  2. Szobahőmérsékleten hagyjuk másnapig kihűlni (nem szabad hűtőbe tenni, mert a zsíros margarin nagyon megkeményedik).
  3. Másnap elektromos habverővel habosra keverjük a krémet.
  4. A mázhoz a csokit gőz fölött felolvasztjuk. A piskótákat megkenjük a felolvasztott csokoládéval, hogy a likőrt ne szívja magába a piskóta.
  5. A krémet nyomózsákba tesszük, amire rátettük a speciális nyomófejet (ha nincs ilyenünk, akkor egyszerű nyomócsővel is csinálhatjuk, csak lyukat kell a közepén hagynunk, üreges legyen).
  6. Betesszük a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen, úgy 15 percre. Közben a tojáslikőrt és a tejszínhab port összekeverjük kézi habverővel. A sütit kivesszük a hűtőből, és megtöltjük a likőrös krémmel. A tetejét a maradék krémmel befedjük, amit hullámos fejű nyomózsákba teszünk.
  7. Vissza tesszük a hűtőbe 10-15 percre, kivesszük, és az olvasztott csokoládéba mártogatjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni a csokit rajta.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 435
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: szlovák
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

babapiskóta csokihalommal, csokikrémes babapiskóta, tojáslikőrös süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Mon, 2014-03-10 11:39

125 dl tojáslikőr? Az mintegy 25 üvegnyi... hát nem mondhatnám, h sajnálod belőle :D

ejiku
Maria. / ejiku Mon, 2014-03-10 12:16

Bocsánat elírtam,de már javítottam 125 ml.Köszi hogy szóltál.Maria

373
víz 90 ml
kukoricakeményítő 2 evőkanál
cukor 80 g
csokoládé 125 g
margarin 125 g
tojáslikőr 125 ml
tejszínhab por 22.5 g
babapiskóta 20 db
csokoládé 125 g