Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőr mousse karamellizált eperrel

Tojáslikőr mousse karamellizált eperrel
Tojáslikőr mousse karamellizált eperrel
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magmaradt egy kis tojáslikőr, erre hasznaltam fel.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

  2. A tojásokat 60 g cukorral és a vaníliával habosra verjük. Apránként hozzákeverjük a tojáslikőrt.

  3. A kicsavart zselatint felolvasztjuk. Hozzákeverünk a krémből 6 ek-nyit, majd összekeverjük a maradék krémmel.

  4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a zselésedő krémhez keverjük. Kb. 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.

  5. Az epreket megtisztítjuk, mossuk, majd hosszában elfelezzük.

  6. 120 g cukrot aranysárgára karamellizálunk. Az epreket megforgatjuk a karamellben, levesszük a tűzről.

  7. Két, langyos vízbe mártott kanál segítségével a krémből galuskákat formázzunk. Tányérokra rakjuk, és a karamellizált eperrel garnírozzuk.

  8. Megszórjuk pisztáciával, mentával díszítjük.


 

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 838
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pohárkrém tojáslikőrből eperrel, krémes mousse tojáslikőrből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

362
lapzselatin 5 db
tojás 3 db
vanília 1 db
cukor 180 g
tojáslikőr 100 ml
habtejszín 250 ml
eper 300 g
sótlan pisztácia 2 ek
menta 1 ek