Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásleves Inom konyhájából

Tojásleves Inom konyhájából
Tojásleves Inom konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor nagyon rohanós a tempó, s mindössze egy órám van, hogy előrukkoljak valamilyen ebéddel, akkor szoktam elővenni a 15 perces leveseket. Egyszerű, finom, gyors, és nem levespor.

Sokan készítik úgy, hogy ecetet is tesznek hozzá, én úgy nem szeretem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből világos zsemle színű rántást készítünk, hozzáadjuk az apróra darabolt fokhagymát, köményt és a paprikát, majd felöntjük kb. 1,5 l. vízzel, és ízesítjük ételízesítővel.
  2. Amikor felforrt, egyenként beletesszük, a már előzőleg feltört tojásokat, vigyázva, hogy ne sérüljön a sárgája. Lehetőleg ne kavarjuk, mert összetörjük.
  3. 5-6 percig főzzük, petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 9 526
elküldve: 1
receptkönyvben: 122
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

köményes tojásleves, tojásleves ecet nélkül, köményes-fokhagymás tojásleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2017-11-07 09:32

Én arántásba apróra vágott vöröshagymát dinsztelek ,teszek bele egy felvert tojást is,így a leve tartalmasabb és egy kis ecetet is

255
tojás 8 db
köménymag 1 kávéskanál
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 5 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
víz 1.5 l