r
Nosalty Logó

Tojáskrémmel töltött csirkemell rántva

Andi80_
Tojáskrémmel töltött csirkemell rántva
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

1461
Kalória
76.3g
Fehérje
66.3g
Szénhidrátok
97.6g
Zsír
247.2g
Víz
452.9g
Koleszterin
3.6g
Rost
4.2g
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 1461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 5842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 291 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2076.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    247.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    405 mg
  • Retinol - A vitamin:
    204 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    581 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    913 micro
Összesen 1461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.2 g

Zsír

  • Összesen
    390.4 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    122 g
  • Koleszterin
    1811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8306.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    406 mg
  • Kálcium
    1313 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    3296 mg
  • Nátrium
    2802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    265.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    988.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1009 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    266 micro
  • K vitamin:
    771 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    102 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    1618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    815 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2323 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3652 micro
Összesen 5842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    414.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 291 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemellszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük és kiklopfoljuk. Besózzuk és félretesszük.
  2. Három tojást keményre főzzünk, majd a héjukat leszedjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A zöldlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A tölteléket összeállítjuk: a tojásokat apróra vágjuk, egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a nyers tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott zöldlevelet, csipet sót, pici borsot. Alaposan összeforgatjuk.
  6. A husikat párba állítjuk: a kb azonos méretűeket egymás mellé tesszük.
  7. 4 szelet húson elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a szélén maradjon kis hely, és a párja húst ráfektetjük.
  8. Három tálkába készítünk lisztet, zsemlemorzsát és tojást, amit kicsit felverünk és kevéske tejet öntünk hozzá.
  9. A töltött húsokat szorosan összefogva bepanírozzuk: liszt, tojás, morzsa sorrendben.
  10. Forró olajban mindkét oldalukot aranybarnára sütjük lassú tűzön.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 25 perc

Csirkecombot már töltöttem párszor a szokásos darált hús-áztatott kenyér töltelékkel, de még csirkemellet nem. Olyan sok ínycsiklandozó receptet láttam már ilyen husikról, gondoltam ilyet én is tudok. Hát belevágtam... A fagyasztóból kivettem egy adag pipihusit, de csak rántott szeletnek előkészítve volt, tehát vékonyra szelve. Féltem, hogy a töltelék esetleg kifolyik, de a panír olyan jól összefogta, hogy tökéletes lett. Legközelebb ha ilyet készítek, mindenképpen vastagabb hússzeletet vágok nem egészen félbe úgy, hogy szét lehessen nyitni, mint egy könyvet.

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...