Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáskrémmel töltött csirkemell rántva

Tojáskrémmel töltött csirkemell rántva
Tojáskrémmel töltött csirkemell rántva
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csirkecombot már töltöttem párszor a szokásos darált hús-áztatott kenyér töltelékkel, de még csirkemellet nem. Olyan sok ínycsiklandozó receptet láttam már ilyen husikról, gondoltam ilyet én is tudok. Hát belevágtam... A fagyasztóból kivettem egy adag pipihusit, de csak rántott szeletnek előkészítve volt, tehát vékonyra szelve. Féltem, hogy a töltelék esetleg kifolyik, de a panír olyan jól összefogta, hogy tökéletes lett.

Legközelebb ha ilyet készítek, mindenképpen vastagabb hússzeletet vágok nem egészen félbe úgy, hogy szét lehessen nyitni, mint egy könyvet.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A töltelékhez

A panírozáshoz

A sütéshez

ajánlat

Krumplipüré illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellszeleteket megmossuk, lecsöpögtetjük és kiklopfoljuk. Besózzuk és félretesszük.
  2. Három tojást keményre főzzünk, majd a héjukat leszedjük. Hagyjuk kihűlni.
  3. A zöldlevelet megmossuk, apróra vágjuk.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A tölteléket összeállítjuk: a tojásokat apróra vágjuk, egy tálba dobjuk, hozzáadjuk a nyers tojást, a reszelt sajtot, az apróra vágott zöldlevelet, csipet sót, pici borsot. Alaposan összeforgatjuk.
  6. A husikat párba állítjuk: a kb azonos méretűeket egymás mellé tesszük.
  7. 4 szelet húson elosztjuk a tölteléket úgy, hogy a szélén maradjon kis hely, és a párja húst ráfektetjük.
  8. Három tálkába készítünk lisztet, zsemlemorzsát és tojást, amit kicsit felverünk és kevéske tejet öntünk hozzá.
  9. A töltött húsokat szorosan összefogva bepanírozzuk: liszt, tojás, morzsa sorrendben.
  10. Forró olajban mindkét oldalukot aranybarnára sütjük lassú tűzön.

  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 216
elküldve: 55
receptkönyvben: 1 106
elkészítve: 28/51
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojáskrémes töltött csirkemell, csirkemell tojáskrémmel töltve, rántott csirkemell tojáskrémmel töltve

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fekete kökörcsin
Fekete kökörcsin Mon, 2017-07-31 13:38

8. A tejet kicsit felverjük és kevéske tejet öntünk hozzá....
Bár mindenki tudja, hogy a panírozáshoz liszt, tojás és morzsa kell, azért ezt a mondatot nem ártana kijavítani, mert évek óta ilyen hibásan közlik: Három tálkába készítünk lisztet, zsemlemorzsát és tejet, amit kicsit felverünk és kevéske tejet öntünk hozzá.

Odryka
Odryka Sat, 2013-03-16 14:56

Most faltuk be az első adagot, nagyon finom lett! Bekerült a kedvenceim közé :)
Én kihagytam belőle a nyers tojást és helyette tettem a töltelékbe kevéske hagymát és 2 karika kolbászt, jó ízt adott neki.

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Wed, 2012-08-29 09:18

Tegnap este megcsináltam vacsira. Finom lett. Maradt meg töltelék, nem volt szívem megválni tőle, úgyhogy gombócokat formáltam belőle, bepaníroztam és azt is kisütöttem. Nem bántam meg:)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-08-30 08:10

Kedves Csorbusz,
Örülök, hogy kipróbáltad és hogy ilyen leleményes voltál a maradékkal kapcsolatban :-)
Kedves egészségetekre!
Szép napot!
Üdv, Andi

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Tue, 2012-08-28 08:04

Ma fogom vacsira megcsinálni, tegnap már megfőztem a tojásokat. Kíváncsi leszek milyen lesz, de nagyon jónak tűnik:) majd megírom holnap.

1448
csirkemell filé 4 db
főtt tojás 3 db
tojás 1 db
petrezselyem 1 csokor
sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
tej 2 ek
finomliszt 15 dkg
zsemlemorzsa 20 dkg
napraforgó olaj 3.5 dl