r
Nosalty Logó

Tojás nélküli csavart fahéjas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Tojás nélküli csavart fahéjas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Összesen 558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Összesen 3337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Összesen 367 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 558 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    120.6 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1149.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 3337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 367 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Elkészítés

Kelt tészta

  1. Meleg, cukros tejbe morzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Kimérjük a hozzávalókat, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, és kidolgozzuk szép simára a tésztát.
  3. Kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal és a fahéjas cukorral.
  4. Feltekerjük, mint a bejglit, és félbehajtva megcsavarjuk.
  5. Kivajazott kenyérformába helyezzük. Olajjal lekenjük, és duplájára kelesztjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Kivéve a sütőből még egyszer lekenjük olajjal. Tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Fahéjas töltelék

  1. A fahéjat kristálycukorral, őrölt szegfűszeggel elkeverjük.
  2. A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, és ráöntjük a fahéjas cukrot, elsimítjuk, felcsavarjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1792
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Szünidő van az iskolában, és jön pár napra hozzánk a kisunokám, szerettem volna örömöt szerezni ezzel a finom kaláccsal. A süteményekből most az ünnepek alatt elteltünk, így most kalácsot sütöttem.

Hozzávalók

Kelt tészta

Fahéjas töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek