Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperkrémes piskótaszelet

Eperkrémes piskótaszelet
Eperkrémes piskótaszelet
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házi eperből, piskótával és kókuszreszelékkel gyors, könnyű, ízletes süteményt készítettünk.

hozzávalók / 4 adag

A piskótalaphoz

Az eperkrémhez

ajánlat

Kezdő konyhatündéreknek ajánljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta készítése:


  1. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük egy nagy tálban.
  2. A lisztet egy másik tálba szitáljuk és alaposan összekeverjük a sütőporral.
  3. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a tetejére a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a tojáshab ne törjön össze.
  5. Sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, 10 mm vastagságra, és közepesen forró sütőben kisütjük.
  6. A sütési idő 175 fokon összesen 10 perc. ( A vékony piskóta nagyon hamar megég.)
  7. A sütőből kivett tészta hátuljáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd tiszta munkalapra tesszük.

Krém elkészítése: 


  1. Az epervelőben elkeverjük a citromlevet.
  2. A tejszínt habbá verjük. A habverés legvégén hozzáöntjük a habfixálóval elkevert porcukrot. A velőt elkeverjük óvatosan a tejszínhabbal.

Összeállítás:

  1. A piskótánk tetejére kenjük a krémet, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
  2. A piskótalapot félbevágott eperdarabokkal díszítjük.
  3. Felszeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 215
elküldve: 1
receptkönyvben: 190
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos-eperkrémes piskóta, eperkrémes piskóta kókusszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

660
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 csomag
1 csipet
porcukor 5 dkg
habtejszín 30 dkg
eper 20 dkg
citromlé 50 ml
habfixáló 10 g
kókuszreszelék 5 dkg