Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangókrémes piskóta pisztáciával

Mangókrémes piskóta pisztáciával
Mangókrémes piskóta pisztáciával
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban olvastam mangókrémes tortáról, egy kicsit átalakítva megvalósítottam a saját ízlésem szerint. Nagyon finom lett, pedig elsőre csináltam ilyet. A piskótát én fejlesztettem ki néhány év alatt, hogy a legpuhább, legkönnyebb legyen, mert a boltit nem szeretem. Ezért neveztem el tökéletes piskótának. Minden tortámnak ez az alapja!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Szülinapra, névnapra, szinte bármikor elkészíthető ez a különleges sütemény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kifehéredésig kevergetjük. A vaníliás cukor és a tejszínt is belerakjuk, elkeverjük, majd hozzáöntjük a kimért liszthez. Homogén masszát keverünk belőle.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben belekeverjük fokozatosan a 3 evőkanál cukrot is. Ezt óvatosan beleforgatjuk az előzőleg előállított masszába. Majd sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és kb. 180 fokon 30-40 percig készre sütjük.
  3. A krémhez a tejet a liszttel, a tojássárgájával és a cukrok felével sűrűre főzzük pár perc alatt. Majd megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A margarint és a cukrok másik felét habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
  5. A mangót meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk, majd megturmixoljuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  6. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével. A tetejére jön a krém másik fele, majd erre a megpucolt pisztáciákat állítgatjuk egyesével.
  7. Ezután a tortabevonót megmelegítjük, és kanállal a sütemény tetejére csepegtetjük egyenletesen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 498
elküldve: 1
receptkönyvben: 20
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Betóniáné Zsuzsa

Mióta szakács: 2012.11.06.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes piskóta, mangós sütemény, pisztáciás mangós szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pityesz8003
pityesz8003 Sat, 2017-06-17 15:02

Szia.Annyi lenne az észrevételem,hogy a krém hozzávalóiban 2,5dl habtejszín szerepel, az elkészítésben pedig tejet főzzük alisztel. Most akkor melyik van elírva?

676
tojás 6 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
rétesliszt 6 púpozott ek
habtejszín 50 ml
napraforgó olaj 2 ek
1 csipet
habtejszín 2.5 dl
rétesliszt 2 dkg
cukor 6 ek
tojássárgája 2 db
vaj 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
mangó 1 db
pisztácia 10 dkg
tortabevonó 10 dkg