r
Nosalty Logó

Mangókrémes piskóta pisztáciával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Varga-Karsai Zsuzsa
Mangókrémes piskóta pisztáciával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5411 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 302 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 677 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    388.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3699.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    686 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    1828 mg
  • Nátrium
    593 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    411.3 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    721.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2990 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    394 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    1377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2777 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2534 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    9 micro
  • Lut-zea
    3180 micro
Összesen 5411 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját 3 evőkanál cukorral kifehéredésig kevergetjük. A vaníliás cukor és a tejszínt is belerakjuk, elkeverjük, majd hozzáöntjük a kimért liszthez. Homogén masszát keverünk belőle.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, közben belekeverjük fokozatosan a 3 evőkanál cukrot is. Ezt óvatosan beleforgatjuk az előzőleg előállított masszába. Majd sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és kb. 180 fokon 30-40 percig készre sütjük.
  3. A krémhez a tejet a liszttel, a tojássárgájával és a cukrok felével sűrűre főzzük pár perc alatt. Majd megvárjuk, amíg kihűl.
  4. A margarint és a cukrok másik felét habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez adjuk.
  5. A mangót meghámozzuk, majd kis darabokra vágjuk, és ezt is a krémhez adjuk, majd megturmixoljuk az egészet, amíg homogén masszát nem kapunk.
  6. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk, majd megtöltjük a krém felével. A tetejére jön a krém másik fele, majd erre a megpucolt pisztáciákat állítgatjuk egyesével.
  7. Ezután a tortabevonót megmelegítjük, és kanállal a sütemény tetejére csepegtetjük egyenletesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1719
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Ajánló

Szülinapra, névnapra, szinte bármikor elkészíthető ez a különleges sütemény.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mangókrémes piskóta pisztáciával
Varga-Karsai Zsuzsa 7 recept

Egy újságban olvastam mangókrémes tortáról, egy kicsit átalakítva megvalósítottam a saját ízlésem szerint. Nagyon finom lett, pedig elsőre csináltam ilyet. A piskótát én fejlesztettem ki néhány év alatt, hogy a legpuhább, legkönnyebb legyen, mert a boltit nem szeretem. Ezért neveztem el tökéletes piskótának. Minden tortámnak ez az alapja!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek