r
Nosalty Logó

Tiramisu torta tavasz tündértől

NS
Tiramisu torta tavasz tündértől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

657
Kalória
16.5g
Fehérje
69.3g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
52.4g
Víz
135g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
40.5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 5252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 657 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.2 g

Zsír

  • Összesen
    288.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3547 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    625 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    644 mg
  • Foszfor
    1250 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    554.2 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    419.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    869 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 5252 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

  1. Lefőzzük a feketekávét, majd szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját pedig jól kihabosítjuk a cukorral, vanília és rumaromával, fahéjjal, majd kanalanként belekeverjük a mascarpone sajtot is.
  2. A tojássárgás masszához adagoljuk óvatosan a fehérjehabot. Elkészült a krémünk.
  3. A babapiskóták mindkét felét megmártjuk a kávéban, majd egy kapcsos tortaforma aljára tesszük az egyik felét. Erre jöhet a fele krém, 1 ek kakaópor, majd még egy sor mártott piskóta, krém és még 1 ek kakaópor.
  4. Az így elkészült desszert mehet a hűtőbe legalább 12 órára.
  5. Ha kellően összeért az édesség, kivesszük a hűtőből.
  6. A tejjel keményre verjük az egyik csomag habport, és bevonjuk vele a tortánkat. A másik csomag habporhoz hozzáadunk 1 ek kakaóport, és szintén kemény habbá verjük.
  7. Habzsákba töltve tetszőlegesen díszítjük a tortát, majd a maradék kakaóporral meghintve koronázzuk meg a desszertet. (Én tej és étcsokoládéba mártott mandulával még tovább fokoztam a hatást.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p

Egyszerű tiramisu recept tortaköntösbe bújtatva. Szülinapra készült, nagy sikere volt:)

További receptek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...