r
Nosalty Logó

Hideg paradicsomos tésztasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Hideg paradicsomos tésztasaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1185 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    8380 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 628 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    126.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7182.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    3251 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    796.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    350 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    4739 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    33521 micro
  • Lut-zea
    5199 micro
Összesen 2514 kcal
  • 8% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    247 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    2546 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsomot felkockázzuk, az olajbogyót, kapribogyót, aszalt paradicsomot apróra vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk.
  2. A tészta lobogó, sós vízben kifőzzük, majd meglocsoljuk olívaolajjal, elkeverjük benne a pestót, hozzátesszük a többi alapanyagot, óvatosan átkeverjük, és lehet tálalni.
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5239
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Finom, hűsítő saláta, amivel pillanatok alatt elkészülsz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek