Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos tekercsek

Kolbászos tekercsek
Kolbászos tekercsek
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Óriási népszerűségnek örvend az Egyesült Királyságban a sausage roll (kolbász tekercs), gyakorlatilag a vacsorán kívül, egész nap fogyasztják, minden szupermarketben, pékségben megtalálható. Ez a rendkívül egyszerű, leveles tésztában sült, tipikusan angol ízesítésű kolbásszal vagy darált hússal töltött, sütés előtt tejjel vagy tojással lekent süti otthon is elkészíthető. Én most egy hasonló receptet szeretnék megosztani, ha hozzajut valaki angol ízesítésű kolbászhoz, érdemes kipróbálni ezzel!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán téglalap formájúra, vékonyra kinyújtjuk.
  2. A kolbászokat az oldalukon felvágjuk, és kinyomjuk belőle a húst a leveles tésztára.
  3. Egy széles pengéjű késsel egyenletesen elkenjük rajta a kolbász tölteléket.
  4. A téglalap mindkét rövidebb oldalának közepén egy-egy vékony kis vonalat húzunk, ez lesz a segédvonal, meddig kell felcsavarni a tekercseket.
  5. A tőlünk távolabb eső hosszanti oldalon szorosan felcsavarjuk a tekercset, egészen a segédvonalig, majd a másik oldallal is megismételjük.
  6. Egy éles késsel ujjnyi széles szeleteket vágunk a megtöltött tésztából, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
  7. Ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, és szép világos barnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 144
elküldve: 5
receptkönyvben: 291
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

RED BERRY

Mióta szakács: 2012.02.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

angol húsos tekercs, kolbászos leveles, kolbásszal töltött tekercs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Sun, 2012-06-10 17:42

Az Angol konyharol meg nem hallottam jot, de ez nagyon finom!
Nekem ugyan nem volt leveles teszta keznel, sebaj gyorsan gyurtam
egy kelt tesztat. Ettol rosszabb sose legyen a foztjuk! :)
Koszi, hogy megosztottad velunk!

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Sun, 2012-06-10 22:19

Nagyon koszonom a visszajelzesed!Tobb mint ot eve elek itt,sok angol etelt kiprobaltam,nekem nincsenek rossz tapasztalataim... teljesen mas az izvilaga az eteleknek, amit nem minden magyar kedvel,de igyekszem nyitott szemmel jarni,figyelem hova jarnak az angolok enni,nem vagyok rest kerdezni,hol jo a konyha es lehetoleg minel tobb fele angol etelt- akar hazi recepteket "kunyeralva"-kiprobalni.Nem hiszem hogy letezik rossz nemzeti konyha,minden orszagban vannak kiemelkedoen jo alapanyagok itt peldaul tejszinbol 6-7 fele van,single cream,double cream, heavy cream,butter cream,extra thick cream, whipping cream,ezen kivul sour cream ami a tejfolnek felel meg, creme fraiche, csak ezek jutnak most eszembe...kivaloak a kolbaszok,igaz teljesen mas a fuszerezesuk,de konyorgom,ez mas orszag!!!A varos ahol elek hetvegente nyuzsog,mindenki a helyi hentestol akar vasarolni,az utcan van a sor vege,annyira kivaloak a termekei,a hetvegi vasarban tele vannak a standok friss JOIZU zoldsegekkel es gyumolcsokkel.A stilton sajt utanozhatatlan,volt szerencsem egy rovidebb idejig sajtgyarban dolgozni,hat sokat ettem akkor stiltont:)))Nagyon jok a szalonnak, a marhahus,a HELYI,itt termesztett gyumolcsok,nem a szupermarketben vasarolt izetlenek..akarhova utazom,keresem a helyi izeket,bizony akar az utcan is leallok beszelgetni idegenekkel,hol talalok jol fozo helyeket,itt nem kuldenek el a busba,mindenki nagyon kedves:))A kozeljovoben teszek fel meg angol recepteket ,remelem minel tobb nyeri majd el a tetszesed:)

witch
witch / witch Mon, 2012-06-11 14:37

Vegul is en sem ertem, hogy amig nem probalunk ki valamit, miert kell elitelni?
Az "ars poetica a konyhaban" oda is irtam, hogy eloiteletek nelkul kiprobalni
mindent. Mi amerikaban elunk, de magyar az etelek tobbsege amit fozok.
A lanyom pedig tenyleg mindenevo, legyen az mexikoi, kinai stb. Van
amikor hiv magaval valakit, hogy egyenek sushit es mar a hallatara azt
mondjak EWW! Meg is kerdezi, hogy ettel mar es a valasz MINDIG az: NEM.
Akkor pedig megkerdezi, honnan tudod, hogy nem jo?
Nem reg en is igy jartam amikor kacsat vettem, a penztaros azt mondta: eww,
kacsa. Hat nem voltam szegyellos, megkerdeztem:ettel mar? O is azt mondta, hogy
nem. Akkor honnan tudod, hogy nem jo? Hat azt hallotta olyan mint a csirke, de
sokkal zsirosabb.
En peldaul az amerikai konyhat nagyon megkedveltem amikor mindennap 12 orat
dolgoztam es csak a vasarnapom volt szabad. Rengeteg recept van amit csak be
kell dobni a tepsibe vagy a lassu fozobe (slow cooker) es kesz.
En az alapanyagok alapjan valogatom a recepteket, ha az szimpatikus, akkor
nem hiszem, hogy csalodni fogok a vegeredmenyben.

cserti jutka
cserti jutka Fri, 2012-05-11 20:29

Kedves Red Berry!
Köszönöm, hogy megismertetted velem az igazi angol sausage rollt. Ez merőben más mint a kanadai változat ami egy kis kolbászka becsomagolva tésztába, nem is mindég leveles tésztába, kisütve és ugy egybe kézbefogva fogyasztva. A Te változatod gusztusos, mutatós és étvagygerjesztő. Elmentettem a receptkönyvembe es megfogom csinálni. Itt lehet kapni angol kolbaszt.
Üdvozlettel
Jutka

PINKBERRY
RED BERRY / PINKBERRY Fri, 2012-05-11 21:00

Kedves Jutka!Koszonom a dicsero szavakat:) Ahogyan a storyban is irtam ez a valtozat nem teljesen olyan mint az eredeti,hiszen fel van tekerve,azt hiszem a kozeljovoben felteszem az eredeti receptet is,remelem megirod hogy sikerult a sutid!Udv, Pinkberry

660
sütnivaló kolbász 50 dkg
leveles tészta 1 csomag
szezámmag 1 ek
finomliszt 1 csapott ek