r
Nosalty Logó

Tepsis sültkrumpli paszternákkal és sárgarépával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gréti
Tepsis sültkrumpli paszternákkal és sárgarépával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2951 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 189 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    880.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    109 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11802 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 753 kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    577 micro
  • β-karotin
    1376 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sütőnket melegítsük elő 180 fokra.
  2. A répákat és a burgonyát hámozzuk meg és vágjuk hosszanti irányban vastagabb csíkokra, a répát felezzük. A fokhagymát csak szedjünk gerezdekre, nem kell megpucolni, hosszában nyomjuk kicsit szét egy kés lapos felével.
  3. Egy nagyobb tepsibe felváltva egymás mellé helyezzük el a hozzávalókat, dobjuk mellé a fokhagymát, szórjuk meg friss rozmaring levéllel, melyet leszedegettünk az ágakról, sózzuk, borsozzuk, öntsük nyakon olívaolajjal és egy deci vízzel. Már mehet is a sütőbe letakarva.
  4. Húsz perc múlva vegyük le a fóliát és pirítsuk aranybarnára a zöldségek tetejét.
  5. Friss rozmaringággal díszítve tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x32x5
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 19848
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 24.

Ajánló

Pasztinák helyett készíthetjük fehérrépával is. Sült húsok mellé nagyszerű. Ha gyorsítani szeretnénk a folyamatot elő is főzhetjük a zöldségeket, persze a fokhagyma kivételével, majd sütőben összesüthetjük őket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Jamie Oliver nagyszerű receptje alapján készítettem ezt a sültzöldség kombinációt. A paszternák ízét nagyon szeretem és ezen a módon gyermekeimmel is sikerült megszerettetnem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek