Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy a Stahl magazin téli számát lapoztam, ez a recept rögtön megfogott. Legszívesebben azonnal el is készítettem volna... Sülés közben a füstölt sajt és bazsalikom isteni finom illata lengte be a konyhát, így alig győztük kivárni, hogy megkóstolhassuk a végeredményt. Ilyenkor nem könnyű elővenni a fényképezőgépet és még türelmesen fotózgatni, ezért nem is lett túl mutatós róla a kép... de aki kipróbálja, érteni fogja, hogy miről beszéltem és elnézi most ezt nekem! :)

hozzávalók / 3 adag

A húshoz

A mártáshoz

  • 0.5 l tej
  • 2 ek vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (frissen őrölt)
  • 1 csokor bazsalikom (apróra vágva)
  • 10 dkg bacon (vagy főtt, füstölt tarja nagyon vékonyra szeletelve)
  • 10 dkg füstölt sajt (lereszelve)
  • 1 ek vaj (az edény kikenéséhez)

ajánlat

Köretnek rizs vagy párolt zöldség illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
  3. A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
  5. Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23x16x7 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 109 394
elküldve: 74
receptkönyvben: 2 002
elkészítve: 144/165
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikomos rakott csirkemell, sütőben sült sajtos csirkemell

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-04-17 02:05

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.04.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ninac313
ninac313 Tue, 2015-10-13 17:12

Kedves Mignon!

Érdeklődnék, hogy mennyi pontosan a sütési idő, illetve a sütési mód sima alul-felül sütés vagy hőlégkeveréses?

Vod4fone
Vod4fone Fri, 2014-05-09 12:03

Kedves Mignon!

Tegnap én is elkészítettem bár az enyém nem lett réteges mert nekem nagyon apró (nem egész) csirkemelldarabjaim voltak így csak a hús alá és felé raktam egy baconsort, rá a sajtot és ment rá a szósz. Ellenben így is nagyon finom lett. Annyit ajánlok én is azoknak, akik szárított bazsalikommal dolgoznak, hogy ne sajnálják bele!

Szóval nagyon szépen köszönöm, mi is faltuk rendesen, ha majd olyan húsom lesz, biztos rétegezve is megcsinálom. Köszönjük! :)

mignon
Mignon / mignon Mon, 2014-05-19 12:08

Kedves Vod4fone!
Rétegezve vagy sem, ezek szerint finom így is, úgy! :) Ez a lényeg! :)
Mindenki kezdjen neki bátran, elrontani nem lehet, nagyon fincsi lesz!!
Köszönöm a visszajelzésed, üdvözöllek:
Mignon

qwertz
qwertz / qwertz Mon, 2012-11-05 22:21

Kedves Mignon, köszönjük ezt a szuper csirke-vacsit! :)
Egy hosszú nap után estem haza, és már muszáj volt a 2 napja kiolvasztott csirkemellel kezdenem valamit, így elkészítettem ezt az isteni receptet! Nem gondoltam hogy pár egyszerű hozzávalóból ilyen finom, szinte ünnepi vacsoránk lesz szűk egy óra alatt, mosogatással :)) A kutyusom a múltkor kiásta a kertből a bazsalikomomat .... :) így csak szárított volt itthon, de nem rontotta el, így is fenséges volt... el tudom képzelni, frissből milyen lehet, húúú :)) Tutira terítéken lesz még nálunk is!
Üdv,
qwertz

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-11-05 22:42

Kedves qwertz!
Köszönöm kedves soraid, nagyon jólestek! :)
Tudod, sokszor elgondolkozom, hogy miért is töltök fel recepteket.... de aztán mindig jön egy pozitív visszajelzés, ami mosolyt csal az arcomra, és továbblendít a holtponton. Aztán pár nap múlva, mikor valami új ételt készítek, már azon veszem észre magam, hogy tervezgetem róla a fényképet és a bevezető sorokat. :) Szenvedély ez a javából... :)
Szóval nagyon köszönöm visszajelzésedet, további jó sütés-főzést neked, üdvözöllek:
Mignon

szuszuka
szuszuka Sun, 2012-04-08 14:57

Ma készíittem el nagyon fincsi:-)))mindenkinek ízlett!
köszönöm!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-04-08 17:04

Kedves Szuszuka!
De jó, nagyon örülök neki!
További kellemes húsvétot, üdvözöllek:
Mignon

malnasjoghurt
malnasjoghurt Wed, 2012-04-04 21:47

Kedves Mignon (:
Én is tanuló háziasszony vagyok, célom hogy minél több finom ételt megtanuljak és megszeressek. A bazsalikomos csirke isteni lett és főzés közben még az egész napja tartó fejfájásom is elmúlt.
Köszönöm mégegyszer :)

ui.: apukám- aki séf és hát mikor más a sütőben volt minden felhívtam őt dicsekedni:D - azt mondta hogy máskor egyből, hirtelen öntsem a tejet a vajaslisztes masszára, mert azonnal jó lesz meg nem ' durran' be annyira, ezt csak úgy pluszként mondom :D

mignon
Mignon / mignon Thu, 2012-04-05 22:57

Kedves malnasjoghurt!
Mire nem jó egy jó recept? :) Az illata még egy ilyen makacs fejfájás is elmúlasztott! Duplán megérte akkor elkészítened! Nagyon örülök neki és a tanácsnak is, legközelebb kipróbálom!
Üdvözöllek, kellemes sütés-főzést húsvétra is:
Mignon

Gyulus
Gyulus Sun, 2012-01-22 21:49

Kedves Mignon!

Két hét alatt harmadszor kell elkészítenem ezt a kaját! Először még rizzsel kínáltam, másodjára és harmadszor is mustáros steak burgival. A gyerekeim "betegre" ették magukat.

nagyon köszönöm, hogy segítettél a recepteddel elkápráztatni őket!!!!!:-))))))

Köszi:
Gyuszu

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-01-22 23:06

Kedves Gyuszu!
Ez aztán a jó hír! :))
Olyan jól harmonizálnak az ízek, hogy mi is még mindig megnyaljuk a tíz ujjunkat utána, pedig már többször is elkészítettem!
Köszi a visszajelzésedet, további jó sütés-főzést neked!
Üdvözöllek:
Mignon

Jucli
Jucli Mon, 2012-01-09 13:30

Szia! Ha valami újat szeretnék főzni, mindig ezen az oldalon keresgélek... Vasárnap erre a receptre esett a választásom és valami isteni finom lett! :-) Kevés bacon szalonnám volt, úgyhogy gépsonka csíkokkal pótoltam ki. Nagy sikert arattam! :-) Kezdő háziasszony vagyok, úgyhogy bátran ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan konyhatündérré szeretnének válni. :-)
Köszönöm a receptet!
üdv.

mignon
Mignon / mignon Mon, 2012-01-09 15:44

Kedves Jucli!
Igazán örülök, hogy ilyen nagy sikert arattál ezzel az étellel! :) Próbálkozz bátran újabb és újabb receptekkel, hidd el nem marad el a jól kiérdemelt elismerés és kezdő háziasszonyként ez a legfontosabb!!
További jó sütés-főzést neked, kedves konyhatündér! :)
Üdvözöllek:
Mignon

judogi
judogi Fri, 2012-01-06 16:44

én például spagetti tésztával raktam össze,és úgy sütöttem meg.
És szuper lett!

Döme-Ádám
Döme-Ádám Fri, 2012-01-06 14:22

Szia!
A hétvégén én is épp valami ilyen finomságra vágynék és el is fogom készíteni a családi szülinapra. Te milyen köretet ajánlsz hozzá?
Üdv: Ildi

mignon
Mignon / mignon Fri, 2012-01-06 23:25

Kedves Ildi!
Örülök, hogy megtetszett, nem fogsz csalódni benne! :)
Ahogy az ajánlóban írtam, rizs vagy párolt zöldség jól illik hozzá köretnek.
Remélem ízleni fog a szülinapozóknak, üdvözöllek:
Mignon

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sun, 2012-01-08 22:52

Köszi a gyors választ, a nagy rohanásban ott nem vettem észre.
Tegnap elkészítettem, s nagy sikert aratott, végül kukoricás rizst tálaltam mellé. A rétegezésnél én füstölt tarját fektettem a csirkére és erre szintén füstölt sajtszeleteket.
Ehhez hasonló ételt szoktam én is csinálni, csak azt enyhén sós tejföllel öntöm nyakon, melybe reszelt sajt is van keverve, de a Te receptedben ez a bazsalikomos besamel még finomabbá teszi az egészet!
Köszönönöm mégegyszer, további jó sütést-főzést!
Ildi

mignon
Mignon / mignon Sun, 2012-01-08 22:59

Igazán örülök, gondolom levetted a vendégeket a lábukról vele! :)
Köszönöm neked a visszajelzést, üdvözöllek:
Mignon

841
csirkemell filé 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 10 dkg
fűszerpaprika 2 kk
napraforgó olaj 2 ek
tej 0.5 l
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 1 csokor
bacon 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
vaj 1 ek