r
Nosalty Logó

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 842 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2530 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 175 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 842 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.8 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1952 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3413 micro
Összesen 2530 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 175 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
  3. A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
  5. Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x16x7
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 1553
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 120482
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Ajánló

Köretnek rizs vagy párolt zöldség illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy a Stahl magazin téli számát lapoztam, ez a recept rögtön megfogott. Legszívesebben azonnal el is készítettem volna... Sülés közben a füstölt sajt és bazsalikom isteni finom illata lengte be a konyhát, így alig győztük kivárni, hogy megkóstolhassuk a végeredményt. Ilyenkor nem könnyű elővenni a fényképezőgépet és még türelmesen fotózgatni, ezért nem is lett túl mutatós róla a kép... de aki kipróbálja, érteni fogja, hogy miről beszéltem és elnézi most ezt nekem! :)

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek