Nosalty Logó

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mignon
Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 842 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2530 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 175 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1267 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    472 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    651 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 842 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.8 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3801 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    737 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1415 mg
  • Nátrium
    1236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1952 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3413 micro
Összesen 2530 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 175 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
  2. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
  3. A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
  4. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
  5. Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23x16x7
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 115898
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 06.

Ajánló

Köretnek rizs vagy párolt zöldség illik hozzá.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ahogy a Stahl magazin téli számát lapoztam, ez a recept rögtön megfogott. Legszívesebben azonnal el is készítettem volna... Sülés közben a füstölt sajt és bazsalikom isteni finom illata lengte be a konyhát, így alig győztük kivárni, hogy megkóstolhassuk a végeredményt. Ilyenkor nem könnyű elővenni a fényképezőgépet és még türelmesen fotózgatni, ezért nem is lett túl mutatós róla a kép... de aki kipróbálja, érteni fogja, hogy miről beszéltem és elnézi most ezt nekem! :)

Hozzászólások

Döme-Ádám

Szia! A hétvégén én is épp valami ilyen finomságra vágynék és el is fogom készíteni a családi szülinapra. Te milyen köretet ajánlsz hozzá? Üdv: Ildi

Mignon

Kedves Ildi! Örülök, hogy megtetszett, nem fogsz csalódni benne! :) Ahogy az ajánlóban írtam, rizs vagy párolt zöldség jól illik hozzá köretnek. Remélem ízleni fog a szülinapozóknak, üdvözöllek: Mignon

Döme-Ádám

Köszi a gyors választ, a nagy rohanásban ott nem vettem észre. Tegnap elkészítettem, s nagy sikert aratott, végül kukoricás rizst tálaltam mellé. A rétegezésnél én füstölt tarját fektettem a csirkére és erre szintén füstölt sajtszeleteket. Ehhez hasonló ételt szoktam én is csinálni, csak azt enyhén sós tejföllel öntöm nyakon, melybe reszelt sajt is van keverve, de a Te receptedben ez a bazsalikomos besamel még finomabbá teszi az egészet! Köszönönöm mégegyszer, további jó sütést-f?zést! Ildi

Mignon

Igazán örülök, gondolom levetted a vendégeket a lábukról vele! :) Köszönöm neked a visszajelzést, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

én például spagetti tésztával raktam össze,és úgy sütöttem meg. És szuper lett!

Mignon

Jól hangzik így is! :)

Törölt felhasználó

Szia! Ha valami újat szeretnék f?zni, mindig ezen az oldalon keresgélek... Vasárnap erre a receptre esett a választásom és valami isteni finom lett! :-) Kevés bacon szalonnám volt, úgyhogy gépsonka csíkokkal pótoltam ki. Nagy sikert arattam! :-) Kezd? háziasszony vagyok, úgyhogy bátran ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan konyhatündérré szeretnének válni. :-) Köszönöm a receptet! üdv.

Mignon

Kedves Jucli! Igazán örülök, hogy ilyen nagy sikert arattál ezzel az étellel! :) Próbálkozz bátran újabb és újabb receptekkel, hidd el nem marad el a jól kiérdemelt elismerés és kezd? háziasszonyként ez a legfontosabb!! További jó sütés-f?zést neked, kedves konyhatündér! :) Üdvözöllek: Mignon

Szilvi6

Nekem nagyon bonyolultnak t?nik... vagy csak lusta vagyok :-)

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Két hét alatt harmadszor kell elkészítenem ezt a kaját! El?ször még rizzsel kínáltam, másodjára és harmadszor is mustáros steak burgival. A gyerekeim "betegre" ették magukat. nagyon köszönöm, hogy segítettél a recepteddel elkápráztatni ?ket!!!!!:-)))))) Köszi: Gyuszu

Mignon

Kedves Gyuszu! Ez aztán a jó hír! :)) Olyan jól harmonizálnak az ízek, hogy mi is még mindig megnyaljuk a tíz ujjunkat utána, pedig már többször is elkészítettem! Köszi a visszajelzésedet, további jó sütés-f?zést neked! Üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon (: Én is tanuló háziasszony vagyok, célom hogy minél több finom ételt megtanuljak és megszeressek. A bazsalikomos csirke isteni lett és f?zés közben még az egész napja tartó fejfájásom is elmúlt. Köszönöm mégegyszer :) ui.: apukám- aki séf és hát mikor más a süt?ben volt minden felhívtam ?t dicsekedni:D - azt mondta hogy máskor egyb?l, hirtelen öntsem a tejet a vajaslisztes masszára, mert azonnal jó lesz meg nem ' durran' be annyira, ezt csak úgy pluszként mondom :D

Mignon

Kedves malnasjoghurt! Mire nem jó egy jó recept? :) Az illata még egy ilyen makacs fejfájás is elmúlasztott! Duplán megérte akkor elkészítened! Nagyon örülök neki és a tanácsnak is, legközelebb kipróbálom! Üdvözöllek, kellemes sütés-f?zést húsvétra is: Mignon

szuszuka

Ma készíittem el nagyon fincsi:-)))mindenkinek ízlett! köszönöm!

Mignon

Kedves Szuszuka! De jó, nagyon örülök neki! További kellemes húsvétot, üdvözöllek: Mignon

qwertz

Kedves Mignon, köszönjük ezt a szuper csirke-vacsit! :) Egy hosszú nap után estem haza, és már muszáj volt a 2 napja kiolvasztott csirkemellel kezdenem valamit, így elkészítettem ezt az isteni receptet! Nem gondoltam hogy pár egyszer? hozzávalóból ilyen finom, szinte ünnepi vacsoránk lesz sz?k egy óra alatt, mosogatással :)) A kutyusom a múltkor kiásta a kertb?l a bazsalikomomat .... :) így csak szárított volt itthon, de nem rontotta el, így is fenséges volt... el tudom képzelni, frissb?l milyen lehet, húúú :)) Tutira terítéken lesz még nálunk is! Üdv, qwertz

Mignon

Kedves qwertz! Köszönöm kedves soraid, nagyon jólestek! :) Tudod, sokszor elgondolkozom, hogy miért is töltök fel recepteket.... de aztán mindig jön egy pozitív visszajelzés, ami mosolyt csal az arcomra, és továbblendít a holtponton. Aztán pár nap múlva, mikor valami új ételt készítek, már azon veszem észre magam, hogy tervezgetem róla a fényképet és a bevezet? sorokat. :) Szenvedély ez a javából... :) Szóval nagyon köszönöm visszajelzésedet, további jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Tegnap én is elkészítettem bár az enyém nem lett réteges mert nekem nagyon apró (nem egész) csirkemelldarabjaim voltak így csak a hús alá és felé raktam egy baconsort, rá a sajtot és ment rá a szósz. Ellenben így is nagyon finom lett. Annyit ajánlok én is azoknak, akik szárított bazsalikommal dolgoznak, hogy ne sajnálják bele! Szóval nagyon szépen köszönöm, mi is faltuk rendesen, ha majd olyan húsom lesz, biztos rétegezve is megcsinálom. Köszönjük! :)

Mignon

Kedves Vod4fone! Rétegezve vagy sem, ezek szerint finom így is, úgy! :) Ez a lényeg! :) Mindenki kezdjen neki bátran, elrontani nem lehet, nagyon fincsi lesz!! Köszönöm a visszajelzésed, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Isteni finom!!!!:)))

ninac313

Kedves Mignon! Érdekl?dnék, hogy mennyi pontosan a sütési id?, illetve a sütési mód sima alul-felül sütés vagy h?légkeveréses?

Audrey89

Sertéshúsból is lehetne készíteni? Nagyon más lenne az íze?

Bebici

Nagy kedvenc,köszönöm a receptet!

motoreger73

Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom.

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek