Csirkemell bazsalikomos besamel mártással
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mignon

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 19% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
167g csirkemellfilé200 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g finomliszt121 kcal
-
0 kcal
-
47 kcal
A mártáshoz
-
167g tej93 kcal
-
9g vaj67 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g bazsalikom5 kcal
-
33g bacon131 kcal
-
33g füstölt sajt109 kcal
-
5g vaj33 kcal
Összesen
842
Kcal
- 19% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A mártáshoz
-
500g tej280 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
100g füstölt sajt328 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
2530
Kcal
- 19% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
34.5g csirkemellfilé41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.9g finomliszt25 kcal
-
0 kcal
-
1.1g napraforgó olaj10 kcal
A mártáshoz
-
34.5g tej19 kcal
-
1.9g vaj14 kcal
-
2.1g finomliszt8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.1g bazsalikom1 kcal
-
6.9g bacon27 kcal
-
6.9g füstölt sajt23 kcal
-
1g vaj7 kcal
Összesen
175
Kcal
- 19% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 46 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1267 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 472 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 164.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 167 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 84 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 651 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1138 micro
Összesen
842
Kcal
- 19% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 178.8 g
Zsír
-
Összesen 138 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 521 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3801 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 179 mg
-
Kálcium 737 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 221 mg
-
Foszfor 1415 mg
-
Nátrium 1236 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 493.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 502 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 253 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 54 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1952 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3413 micro
Összesen
2530
Kcal
- 19% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 262.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 98 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 34.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 35 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 236 micro
Összesen
175
Kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A húshoz
-
só ízlés szerint
-
2 kk fűszerpaprika
A mártáshoz
-
0.5 l tej
-
2 ek vaj
-
2 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
Elkészítés
A húshoz
- A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe.
- Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat.
- A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot.
- Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt.
- Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23x16x7
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 1541
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 20
- Össznézettség: 117964
- Feltöltés dátuma: 2012. január 06.
Ajánló
Köretnek rizs vagy párolt zöldség illik hozzá.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Mignon
212 recept
Ahogy a Stahl magazin téli számát lapoztam, ez a recept rögtön megfogott. Legszívesebben azonnal el is készítettem volna... Sülés közben a füstölt sajt és bazsalikom isteni finom illata lengte be a konyhát, így alig győztük kivárni, hogy megkóstolhassuk a végeredményt. Ilyenkor nem könnyű elővenni a fényképezőgépet és még türelmesen fotózgatni, ezért nem is lett túl mutatós róla a kép... de aki kipróbálja, érteni fogja, hogy miről beszéltem és elnézi most ezt nekem! :)
Hozzászólások (14)
Szia! A hétvégén én is épp valami ilyen finomságra vágynék és el is fogom készíteni a családi szülinapra. Te milyen köretet ajánlsz hozzá? Üdv: Ildi
Kedves Ildi! Örülök, hogy megtetszett, nem fogsz csalódni benne! :) Ahogy az ajánlóban írtam, rizs vagy párolt zöldség jól illik hozzá köretnek. Remélem ízleni fog a szülinapozóknak, üdvözöllek: Mignon
Köszi a gyors választ, a nagy rohanásban ott nem vettem észre. Tegnap elkészítettem, s nagy sikert aratott, végül kukoricás rizst tálaltam mellé. A rétegezésnél én füstölt tarját fektettem a csirkére és erre szintén füstölt sajtszeleteket. Ehhez hasonló ételt szoktam én is csinálni, csak azt enyhén sós tejföllel öntöm nyakon, melybe reszelt sajt is van keverve, de a Te receptedben ez a bazsalikomos besamel még finomabbá teszi az egészet! Köszönönöm mégegyszer, további jó sütést-f?zést! Ildi
Igazán örülök, gondolom levetted a vendégeket a lábukról vele! :) Köszönöm neked a visszajelzést, üdvözöllek: Mignon
én például spagetti tésztával raktam össze,és úgy sütöttem meg. És szuper lett!
Jól hangzik így is! :)
Szia! Ha valami újat szeretnék f?zni, mindig ezen az oldalon keresgélek... Vasárnap erre a receptre esett a választásom és valami isteni finom lett! :-) Kevés bacon szalonnám volt, úgyhogy gépsonka csíkokkal pótoltam ki. Nagy sikert arattam! :-) Kezd? háziasszony vagyok, úgyhogy bátran ajánlom mindazoknak, akik hozzám hasonlóan konyhatündérré szeretnének válni. :-) Köszönöm a receptet! üdv.
Kedves Jucli! Igazán örülök, hogy ilyen nagy sikert arattál ezzel az étellel! :) Próbálkozz bátran újabb és újabb receptekkel, hidd el nem marad el a jól kiérdemelt elismerés és kezd? háziasszonyként ez a legfontosabb!! További jó sütés-f?zést neked, kedves konyhatündér! :) Üdvözöllek: Mignon
Nekem nagyon bonyolultnak t?nik... vagy csak lusta vagyok :-)
Kedves Mignon! Két hét alatt harmadszor kell elkészítenem ezt a kaját! El?ször még rizzsel kínáltam, másodjára és harmadszor is mustáros steak burgival. A gyerekeim "betegre" ették magukat. nagyon köszönöm, hogy segítettél a recepteddel elkápráztatni ?ket!!!!!:-)))))) Köszi: Gyuszu
Kedves Gyuszu! Ez aztán a jó hír! :)) Olyan jól harmonizálnak az ízek, hogy mi is még mindig megnyaljuk a tíz ujjunkat utána, pedig már többször is elkészítettem! Köszi a visszajelzésedet, további jó sütés-f?zést neked! Üdvözöllek: Mignon
Kedves Mignon (: Én is tanuló háziasszony vagyok, célom hogy minél több finom ételt megtanuljak és megszeressek. A bazsalikomos csirke isteni lett és f?zés közben még az egész napja tartó fejfájásom is elmúlt. Köszönöm mégegyszer :) ui.: apukám- aki séf és hát mikor más a süt?ben volt minden felhívtam ?t dicsekedni:D - azt mondta hogy máskor egyb?l, hirtelen öntsem a tejet a vajaslisztes masszára, mert azonnal jó lesz meg nem ' durran' be annyira, ezt csak úgy pluszként mondom :D
Kedves malnasjoghurt! Mire nem jó egy jó recept? :) Az illata még egy ilyen makacs fejfájás is elmúlasztott! Duplán megérte akkor elkészítened! Nagyon örülök neki és a tanácsnak is, legközelebb kipróbálom! Üdvözöllek, kellemes sütés-f?zést húsvétra is: Mignon
Ma készíittem el nagyon fincsi:-)))mindenkinek ízlett! köszönöm!
Kedves Szuszuka! De jó, nagyon örülök neki! További kellemes húsvétot, üdvözöllek: Mignon
Kedves Mignon, köszönjük ezt a szuper csirke-vacsit! :) Egy hosszú nap után estem haza, és már muszáj volt a 2 napja kiolvasztott csirkemellel kezdenem valamit, így elkészítettem ezt az isteni receptet! Nem gondoltam hogy pár egyszer? hozzávalóból ilyen finom, szinte ünnepi vacsoránk lesz sz?k egy óra alatt, mosogatással :)) A kutyusom a múltkor kiásta a kertb?l a bazsalikomomat .... :) így csak szárított volt itthon, de nem rontotta el, így is fenséges volt... el tudom képzelni, frissb?l milyen lehet, húúú :)) Tutira terítéken lesz még nálunk is! Üdv, qwertz
Kedves qwertz! Köszönöm kedves soraid, nagyon jólestek! :) Tudod, sokszor elgondolkozom, hogy miért is töltök fel recepteket.... de aztán mindig jön egy pozitív visszajelzés, ami mosolyt csal az arcomra, és továbblendít a holtponton. Aztán pár nap múlva, mikor valami új ételt készítek, már azon veszem észre magam, hogy tervezgetem róla a fényképet és a bevezet? sorokat. :) Szenvedély ez a javából... :) Szóval nagyon köszönöm visszajelzésedet, további jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon
Kedves Mignon! Tegnap én is elkészítettem bár az enyém nem lett réteges mert nekem nagyon apró (nem egész) csirkemelldarabjaim voltak így csak a hús alá és felé raktam egy baconsort, rá a sajtot és ment rá a szósz. Ellenben így is nagyon finom lett. Annyit ajánlok én is azoknak, akik szárított bazsalikommal dolgoznak, hogy ne sajnálják bele! Szóval nagyon szépen köszönöm, mi is faltuk rendesen, ha majd olyan húsom lesz, biztos rétegezve is megcsinálom. Köszönjük! :)
Kedves Vod4fone! Rétegezve vagy sem, ezek szerint finom így is, úgy! :) Ez a lényeg! :) Mindenki kezdjen neki bátran, elrontani nem lehet, nagyon fincsi lesz!! Köszönöm a visszajelzésed, üdvözöllek: Mignon
Isteni finom!!!!:)))
Kedves Mignon! Érdekl?dnék, hogy mennyi pontosan a sütési id?, illetve a sütési mód sima alul-felül sütés vagy h?légkeveréses?
Sertéshúsból is lehetne készíteni? Nagyon más lenne az íze?
Nagy kedvenc,köszönöm a receptet!
Köszönöm a receptet! Nagyon-nagyon finom.