Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis gombás hús

Tepsis gombás hús
Tepsis gombás hús
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt ajánlom akkor, amikor nincs sok idő a tűzhely mellett állni, mégis látványosat és finomat szeretnénk. Nagyon gyorsan összeállítható az étel, a sütő már nélkülünk is elvégzi a munka javát. Nem kell megijedni, hogy amikor betesszük a sütőbe nem látható a karajszeletek formája, mert amikor megsült, gyönyörűen kirajzolódik minden szelet széle. Sütés közben a hús, a gomba kiengedi a benne lévő vizet, (ebben párolódik sütés közben a hús), ez finom szaft lesz így, amivel le is lehet locsolni a végén az ételt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként sült krumpli illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük.
  2. A hagymát karikára vágjuk, és rátesszük a hússzeletekre.
  3. A gombát megpucoljuk, szeletekre vágjuk, és beborítjuk vele az egész tepsit.
  4. A tejfölt rálocsoljuk a gombára.
  5. Végül rászórjuk a reszelt sajtot, és már mehet is a sütőbe.
  6. Alsó sütéssel kb. 45 percig, majd alsó-felső sütéssel, hogy a sajt a tetején jól megpiruljon, még kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 70 057
elküldve: 13
receptkönyvben: 539
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Tavikavics

Mióta szakács: 2010.09.25.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tepsiben sült karaj gombával, tejfölös sült karaj gombával

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

eszthee
eszthee / eszthee Sun, 2016-04-03 14:19

Nagyon finom,en csak a sutesen valtoztattam kicsit,40 percig sajt nelkul,folia alatt sutottem,10 percig folia nelkul,10 percig pedig grilleztem,mar a sajttal egyutt. Nagy kervenc lett itthon,koszonjuk a receptet ;)

ngbriell
ngbriell / ngbriell Wed, 2016-03-02 12:12

Nagyon finom, nálunk is bekerül a gyakran készített ételek közé. Köszi a receptet!

ani0228
ani0228 Sun, 2013-09-29 20:01

Kipróbáltam ez volt a mai ebéd.Tényleg egyszerü és finom.Kedvenceim közé került. Köszönöm neked a receptet.

egelkatalin
egelkatalin / egelkatalin Mon, 2010-12-06 12:22

Akinek kicsit több ideje van, az készítheti úgy, ahogy a szüleim gyerekkoromban: a tepsi aljára héjában főtt krumpli felkarikázva. Ezután jön a hús, amit anyuék megkentek mustárral és serpenyőben megsütöttek. Nálunk hagyma nem volt, rögtön jött a gomba, a tejföl és a sajt. Így a sütési idő lerövidül arra, amíg a sajt megpirul. Beszédes neve volt ennek az ebédnek gyerekkoromban: "amit a gyerekek is megesznek". :-)

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sun, 2010-12-05 23:01

Nagyon gyors és finom ételnek tűnik! A kérdésem csak az lenne, hogy le kell takarni sütés közben?
Válaszod előre is köszönöm!

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Mon, 2010-12-06 07:07

Tényleg gyors és finom. Letakarni pedig nem kell, mert ha a sajttal teljesen beteríted a tepsit, tulajdonképpen a sajt fogja a fóliát helyettesíteni. A sajt egy összefüggő réteget képez, és így alatta a hús és a gomba kiengedi a levét, abban minden megpárolódik.

kadara
kadara / kadara Sun, 2010-12-05 21:52

Biztos ez is finom,én tarjával szoktam ugyanezt, annyi különbséggel, hogy a tarját nem sózom, viszont a tetejét megkenem piros arannyal. Rá a gomba, tejföl, sajt, minden ugyanaz.

HidiAgi
Tavikavics / HidiAgi Mon, 2010-12-06 07:17

Biztosan a Tiéd is ugyanez az ízvilág kicsit pirosbanl. Én a tarját nem "rejthetem el" mert a gyerekeim a legkisebb kövér részt is kiszedik belőle. A gombát is mindig kiválogatják. Ezért marad a karaj.

652
sertés rövidkaraj 80 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
gomba 25 dkg
tejföl 2 dl
sajt 20 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint