Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsiben sült almás palacsinta 2. -reform változat

Tepsiben sült almás palacsinta 2.  -reform változat
Tepsiben sült almás palacsinta 2.  -reform változat
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötletet Flóra tepsiben sült almás palacsintája adta, de teljeskiőrlésű liszttel is  nagyon finom lett! Csak ajánlani tudom! Ezt a mennyiséget egy vacsira és egy reggelire fogyasztottam el, de a nagyobb étkűeknek szerintem ez csak egy adagnak számít.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztből, zabpehelyből, tojásból, sóból és tejből palacsintatésztát készítünk. Itt tegyük bele az édesítőszert is, ízlés szerint.
  2. Az almát kimagozzuk, és vékonyan felszeleteljük.
  3. A tésztát belesimítjuk egy sütőpapíros tepsibe, megrakjuk almaszeletekkel, megszórjuk fahéjjal, és mehet az előmelegített sütőbe. (Én kb. 20 percig sütöttem, de ha a sütőpapír szélénél fogva megemeljük a palacsintát, és pirul az alja, akkor már jó!) Célszerű a sütőpapírt megkenni kevés olajjal, mielőtt ráöntjük a tésztát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 14x10 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 373
elküldve: 4
receptkönyvben: 313
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tepsiben sült almás palacsinta zabpehellyel és teljes kiőrlésű liszttel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

436
alma 1.5 db
teljes kiőrlésű liszt 10 dkg
zabpehely 5 dkg
1 csipet
tej 1.25 dl
tojás 1 db
folyékony édesítőszer 20 ml
fahéj 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek