Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa helena konyhájából

Tepertős pogácsa helena konyhájából
Tepertős pogácsa helena konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem sütöttem pogácsát, mivel elég meleg volt. Most kellemesen lehűlt a levegő, így a férjem kívánságára megsütöttem az annyira óhajtott pogácsát.

hozzávalók / 5 adag

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg darált tepertő
  • 10 dkg zsír
  • 1 kocka élesztő
  • 2 kk só
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • pici cukor
  • 1 kis doboz tejföl
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Egy nagyobb tálba készítjük a többi hozzávalót, és amikor felfutott az élesztő, hozzáöntjük a liszthez, tepertőhöz és hagyományosan kelt tésztát készítünk, jól kidagasztjuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  3. Lisztes deszkára öntjük, kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd ezt még 2x megismételjük 15-20 percenként.
  4. Az utolsó hajtogatásnál a tésztát éles késsel berácsozzuk, megkenjük tojással és kiszúrjuk pogácsaszaggatóval.
  5. Papírral kibélelt tepsibe rakjuk, kelesztjük legalább 25 percig. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 256
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

töpörtyűs pogácsa, hajtogatott tepertős pogácsa, kelt tepertős pogi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!