Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Garnéla fehérborban

Garnéla fehérborban
Garnéla fehérborban
11 perc / előkészület: 3 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

10 perc alatt készen van, gyors vendégváró és egészséges. A 60 dkg előételként elégséges négy főre, de főételnek kalkuláljuk például salátával, akkor én akár 30 dekát egyedül is befalok. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A garnélarákot megmossuk, a fokhagymát felszeleteljük vékony lapocskákra.
  2. Olívaolajat löttyintünk egy fazék aljára, és felforrósítjuk. Beledobjuk a fokhagymát, pár másodpercig sütjük, és amikor illatkozni kezd, rádobjuk a garnélát.
  3. Úgy két perc alatt átsütjük a rákokat, és felöntjük a borral.
  4. További 5-8 percig fedő alatt pároljuk, a legvégén ráfacsarunk fél citromot. Már kész is! Tálaláskor használjuk fel a maradék citromot.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 24 393
elküldve: 2
receptkönyvben: 190
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

nopara

Mióta szakács: 2010.04.18.
45 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fehérboros garnéla, fehérboros rák, rákocskák fehérborban, borban párolt garnéla

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

turopajti
turopajti Fri, 2012-01-13 22:23

Isteni finom volt!!!!Annyi volt a különbség,hogy tengeri herkenyű mixből csináltam.Köszönöm a receptet.Gyors,egyszerű és fenséges....

sziborka
sziborka Thu, 2011-07-07 21:13

Isteni volt, köszönöm a receptet! Úgy érzem nemsokára duplázok, még van vagy két adagra való:)

Viszont lenne egy kérdésem a garnéla-szakértőkhöz: olvastam (meg láttam képeken is itt is), hogy a farkán a páncélt rajtahagyják és azzal együtt sütik/főzik meg. Ez azért van, mert úgy jobban néz ki, vagy finomabb lesz, vagy miért? Akkor evés közben kell lehámozgatni róla? Én teljesen lecsupaszítottam és úgy csináltam meg, biztos-ami-biztos alapon:)

BiGe
BiGe / BiGe Thu, 2010-07-01 12:40

Ezt nagyon szeretem de meg sose csinaltam...biztosan kiprobalom:) Koszi a receptet!

151
garnéla 60 dkg
édes fehérbor 1 dl
fokhagyma 4 gerezd
citromlé 1 fél citromból nyert
olívaolaj 1 ek