Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz

Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz
Teljes kiőrlésű diós-fahéjas keksz
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sokat variáltam, kísérleteztem már alapanyagokkal, kekszekkel, viszont büszkén kijelenthetem, hogy ez lett eddig a legeslegfinomabb :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A forgatáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat keverjük ki a nádcukorral. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliaaromát.
  2. A száraz hozzávalókat egy másik edényben keverjük össze (liszt, darált dió, fahéj, darált zabpehely, sütőpor, só), majd adagoljuk hozzá a vajas masszánkhoz.
  3. Egy kis tálkában keverjük össze a nádcukrot és a fahéjat. Formázzunk a tésztából kis golyókat, hempergessük meg a fahéjas cukorban, majd helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy kanál segítségével nyomkodjuk őket korongokká.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük őket, ameddig szép világosbarna színt nem kapnak. Kb. 12 perc.
  5. Miután kiszedtük a kekszeket, hagyjuk teljesen kihűlni. Így igazán finom, ropogós fahéjas- diós kekszeket kapunk :)
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 498
elküldve: 2
receptkönyvben: 123
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós tallér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

627
teljes kiőrlésű liszt 110 g
vaj 125 g
tojás 1 db
nádcukor 90 g
dió 70 g
zabpehely 70 g
vaníliaaroma 5 ml
fahéj 1 tk
1 csipet
sütőpor 1 kk
nádcukor 3 ek
fahéj 1 tk