r
Nosalty Logó

Fahéjas gabonapehely

Hajnal Stefi
Fahéjas gabonapehely
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

701
Kalória
8g
Fehérje
75g
Szénhidrát
42.9g
Zsír
36.3g
Víz
110.7g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
18g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 5606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 427 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 701 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    343.1 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    886 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3976.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    340 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    432 mg
  • Foszfor
    1398 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    599.8 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    175 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    734 micro
Összesen 5606 kcal
  • 5% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 427 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket egy nagy tálban összekeverjük a sóval, a cukorral és a fahéjjal. A vajat hidegen tesszük bele, majd hozzáöntjük a vaníliaaromát és a vizet is, és a kezünkkel összemorzsolgatjuk a tésztát. Mikor nagyobb morzsákba összeáll, kiborítjuk, és addig dolgozunk rajta, míg a tészta egy homogén gömb nem lesz. Ekkor fél órát pihentetjük.
  2. Két részre osztjuk a tésztát, majd lisztezett felületen nagyon vékonyra nyújtjuk. Szinte egy milliméteresre! A kinyújtott tészta széleit pizzavágóval, vagy sima pengéjű derelyevágóval leegyenesítjük, hogy egy téglalapot kapjunk.
  3. A lapot megkenjük két evőkanál olvasztott vajjal. A cukrot és a fahéjat összekeverjük, és bőven megszórjuk a vajas tésztát. Egy sütőpapírt helyezünk a tészta tetejére, majd egy határozott mozdulattal átfordítjuk a tésztát, de a sütőpapírt nem távolítjuk el! A tészta másik oldalát is megkenjük két evőkanál olvasztott vajjal, majd bőven megszórjuk fahájas cukorral.
  4. A vágónk segítségével 1x1 cm-es négyzeteket vágunk a tésztából, majd sütőpapírostól egy tepsire húzzuk. A kis kockákat sütés előtt picit távolítsuk el egymástól. Ha kimaradnak emiatt kockák, akkor sincs baj, majd egy következő körben megsütjük őket.
  5. A tepsit 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig süssük. Mikor kivettük, még szórhatunk rá a fahéjas cukorból, és ne ijedjünk meg, ha nem ropog, mikor kivesszük, pár perc pihenés után majd fog - nem annyira mint az eredeti, de ez már csak ilyen. Kihűlés után magában vagy tejjel tálaljuk, de jól záródó üvegben hetekig is eláll.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Megpróbáltam a lehetetlent, és elkészítettem a Cini Minit otthoni körülmények között. Bár a mesteri ropogást nem tudtam elérni, de ha fahéjas cukros négyzetet szeretnél, akkor ez a recept több mint jó, tejjel például teljesen kiváló!

További receptek

Ciniminis keksz

Hatalmas rajongói vagyunk a hagyományos csokidarabkás keksznek, de ez a fahéjas-fehércsokis talán még nagyobb kedvencünk lett. A kívül ropogós, belül szaftos fahéjas sütik önmagukban ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek