r
Nosalty Logó

Fahéjas keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Fahéjas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 476 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 566 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    123.6 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    258 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.4 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2263 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 476 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. Diónyi gombócokat formálunk belőle.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tenyerünkkel enyhén lelapítjuk.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 657
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 68177
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A fiúk édességhiányban szenvedtek. Hirtelen ez jutott eszembe. Kicsit morzsálódik, de finom.

Hozzászólások (8)

Törölt felhasználó

Szia! Tényleg nem kell bele tojás? Nem értem, mi "tartja össze"? :)

Törölt felhasználó

Szia! Ha jól emlékszem nem tettem bele tojást, egy elég omlós keksz lett bel?le, de egyben maradt :-)))

Törölt felhasználó

Én sem de majd már kipróbálom úgy is ...:):):):):):):):):)

Törölt felhasználó

Sziasztok elkészítettem nagyon finom de én 1 tojást raktam hozzá :) így olyan lett mint a bolti :)

Törölt felhasználó

kb mennyi id? kell hozzá?

zsozso21

Sziasztok, elkészítettem én is, és nagyon finom lett. Szinten tettem 1 tojást hozza. Picit ellapítottam a tésztáját és a kisfiam formákat szúrt ki bel?le.

Törölt felhasználó

Sziasztok! Elkészítettem és szeretném megosztani a tapasztalataimat, illetve a tanácsotokat kérni. Minden sütit "reformliszttel" és cukorhelyettesít?vel készítek, így ezt is zabpehelyliszttel valamint eritritollal készítettem. Utóbbi nem sok vizet zavar, el?bbi hatással lehet az állagra. Szerintem még a 20 dkg-ot is túllépte a liszt, amit kívánt ennyi vaj. Nekem határozottan soknak t?nt a receptben szerepl? 15 dkg vaj a 20 dkg (s?t, nálam ugye több) lisztre. Mivel többetek plusz 1 tojást is írtak, hát tettem bele azt is - ott aztán végképp elromlottak a dolgok. Ezt a masszát 3/4 részben tudtam elhelyezni tepsin. Megsütöttem ezt az adagot és amikor ránéztem, konkrétan forrott-bugyogott-habzott bent a süt?ben. Még nem láttam ilyet. Nem lett igazából jó. A maradék 1/4 rész tésztát h?t?be tettem, amíg az els? adag sült. Na ez már jobban sült, de kicsit ez is habzott-bugyogott. Ez mit?l van? Számomra h?tve is túl "zsíros" maradt a tészta. Másnak nem t?nt soknak a 15 dkg vaj? Köszi, ha adtok tanácsot. Békés ünnepet kívánok Mindenkinek.

Törölt felhasználó

Kedves Welli,ma en is elkeszitettem ezt a kekszet,tojas nelkul,osszealltszepen a teszta,en 18 dkg lisztet adtam hozza,nem lett olyan mint a kepen :) es nem is morzsalodik.Finom viszont megegyszer megfogom csinalni egy kicsit vastagabbra lapitom

Törölt felhasználó

Isteni finom :) En a fahej melle meg raktam keves szegfuszeget is :) Es en se raktam bele tojast!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Szlovákiának sikerült az, amiről mi még csak álmodunk

Szlovákia óriási sikert ért el, északi szomszédunk ugyanis csaknem fél év alatt visszahozta a betétdíjas rendszert a boltokba, június végétől pedig már nem is találkozhatunk olyan üdítős flakonokkal és dobozokkal, amelyek ne lennének visszaválthatóak.