Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas keksz

Fahéjas keksz
Fahéjas keksz
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiúk édességhiányban szenvedtek. Hirtelen ez jutott eszembe. Kicsit morzsálódik, de finom.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
  2. Diónyi gombócokat formálunk belőle.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsire rakjuk, tenyerünkkel enyhén lelapítjuk.
  4. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 62 202
elküldve: 12
receptkönyvben: 965
elkészítve: 38/54
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas keksz fahéjjal, fahéjas-vajas keksz, fahéjas süti

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heiley
Dia / heiley Fri, 2013-11-01 15:31

Isteni finom :) En a fahej melle meg raktam keves szegfuszeget is :) Es en se raktam bele tojast!!

pusibaba
pusibaba Tue, 2013-01-08 21:55

Kedves Welli,ma en is elkeszitettem ezt a kekszet,tojas nelkul,osszealltszepen a teszta,en 18 dkg lisztet adtam hozza,nem lett olyan mint a kepen :) es nem is morzsalodik.Finom viszont megegyszer megfogom csinalni egy kicsit vastagabbra lapitom

welli
welli Fri, 2012-12-21 19:15

Sziasztok!

Elkészítettem és szeretném megosztani a tapasztalataimat, illetve a tanácsotokat kérni.
Minden sütit "reformliszttel" és cukorhelyettesítővel készítek, így ezt is zabpehelyliszttel valamint eritritollal készítettem. Utóbbi nem sok vizet zavar, előbbi hatással lehet az állagra. Szerintem még a 20 dkg-ot is túllépte a liszt, amit kívánt ennyi vaj. Nekem határozottan soknak tűnt a receptben szereplő 15 dkg vaj a 20 dkg (sőt, nálam ugye több) lisztre. Mivel többetek plusz 1 tojást is írtak, hát tettem bele azt is - ott aztán végképp elromlottak a dolgok. Ezt a masszát 3/4 részben tudtam elhelyezni tepsin. Megsütöttem ezt az adagot és amikor ránéztem, konkrétan forrott-bugyogott-habzott bent a sütőben. Még nem láttam ilyet. Nem lett igazából jó.
A maradék 1/4 rész tésztát hűtőbe tettem, amíg az első adag sült. Na ez már jobban sült, de kicsit ez is habzott-bugyogott. Ez mitől van?
Számomra hűtve is túl "zsíros" maradt a tészta.

Másnak nem tűnt soknak a 15 dkg vaj?
Köszi, ha adtok tanácsot.
Békés ünnepet kívánok Mindenkinek.

zsozso21
zsozso21 Sun, 2012-12-02 18:42

Sziasztok, elkészítettem én is, és nagyon finom lett. Szinten tettem 1 tojást hozza. Picit ellapítottam a tésztáját és a kisfiam formákat szúrt ki belőle.

pgeg
pgeg Wed, 2012-02-08 19:29

Sziasztok elkészítettem nagyon finom de én 1 tojást raktam hozzá :)
így olyan lett mint a bolti :)

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2011-11-23 07:38

Szia! Ha jól emlékszem nem tettem bele tojást, egy elég omlós keksz lett belőle, de egyben maradt :-)))

567
vaj 15 dkg
barna cukor 12 dkg
finomliszt 20 dkg
fahéj 2 tk
citromhéj 1 citromból nyert