r
Nosalty Logó

Diós keksz Timi Poppinstól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Timi Poppins
Diós keksz Timi Poppinstól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 993 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 3968 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 467 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    337 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 993 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.5 g

Zsír

  • Összesen
    225.9 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1481.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    634 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    457.6 g
  • Cukor
    255 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1767 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1349 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    293 micro
Összesen 3968 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 467 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a barna cukrot, a lágy margarint, a tojássárgáját, a sót, a fahéjat és a vaníliacukrot.
  2. A sütőt 160°C-ra előmelegítjük, egy 20x30-as tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tésztát ezen eloszlatjuk vékonyan, óvatosan.
  3. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, a durvára tört dióval és mandulareszelékkel meghintjük, kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  4. Kb. 45 percig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul.
  5. Kivéve a sütőből melegen szeljük fel, mert különben megkeményedik, és csak törni lehet. Kitűnő desszert tea mellé.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1444
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós keksz Timi Poppinstól
Timi Poppins 37 recept

Ahogy jött az ősz, egyre több dió potyogott le a fáról, nem győztem nap, mint nap szedegetni, mert ha nem tettem volna meg, Molli kutyánk szépen megette volna az összeset. Rengeteg diónk volt, és emellett úgy alakult, hogy orosz vendégek jönnek hozzánk, akik köztudottan imádnak vodkázni és teázni. No, én úgy döntöttem, hogy a teájuk mellé készítek egy kis finomságot, és megalkottam a csupadiós kekszet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek